Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČAO SE

Borna Sosa poslao je dopis HNS-u: Ispao sam naivan

Šibenik: Kvalifikacijska utakmica za Euro U-21, Hrvatska - Škotska
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
13.05.2021.
u 13:28

Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar

Mladi hrvatski reprezentativac i lijevi bek Stuttgarta Borna Sosa (23) poslao je priopćenje Hrvatskom nogometnom savezu nakon što je propala njegova ideja prelaska u njemačku nogometnu reprezentaciju.

>> Pogledajte video: Boban o neodigranoj utakmici Dinamo – Zvezda 1990.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar.

Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima.

No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji", stoji u priopćenju. 

Podsjetimo, Sosa je htio zaigrati za Elf, no to mu se izjalovilo zbog FIFA-ina Statuta iz 2020. koji kaže da nije smio imati navršenu 21 godinu na zadnjem nastupu za hrvatske redove ako je htio mijenjati savez. Uz to, morao je i ranije imati državljanstvo drugog saveza, a on, kako je i sam u nekoliko navrata istaknuo, njemačko je državljanstvo dobio tek sada. 

Ispostavilo se da Hrvatski nogometni savez i Zlatko Dalić nisu crne ovce ove priče. Uostalom, izbornik je naglasio da je spreman Sosi oprostiti i dati priliku budu li tako odlučili i drugi u Savezu, a potom su isplivali dodatni detalji. 

Naime, u DFB-u se vode puno veće bitke od te hoće li Sosa zaigrati za Nijemce ili neće.

>> Pogledajte video: Sve Dinamove titule

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar Númenor
Númenor
13:44 13.05.2021.

Sve je to PR. Reprezentaciji i domovini se nikad ne okreće leđa.

SV
Sveznadar
14:19 13.05.2021.

Osobno bi oprostija, jer svi grišimo. Ali momče, izbrisati sve slike u hrvatskom dresu? To nikad ne bi oprostija. U ratu nismo mislili o životu, nego o Hrvatskoj. A ti brišes slike di si nosija hrvatsko znamenje. Za takve nema mista.

Avatar acivij
acivij
13:54 13.05.2021.

Bla... bla... Nije on samo pogriješio "prelaskom" u njemačku reprezentaciju, nego i laganjem i blaćenjem onih koji s njegovom odlukom ništa nisu imali. Nek' iskreno kajanje počne dokazivati vraćanjem njemačkog državljanstva. To bi bio prvi korak... Nakon toga bi see morao ispričati Bišćanu, Oliću i Daliću, a mogao bi i fotke vratiti na Instagram....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije