Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGALCI NAS RAZBILI
Povratak na članak

Bolna istina: Ovo je razlog zašto je Hrvatska doživjela težak debakl

Stvar je zapravo vrlo lako objašnjiva. Nije stvar ni u većoj agresivnosti, ni htijenju, ni požrtvovnosti Portugalaca. Posrijedi je jednostavno ogromna razlika u kvaliteti, koja samo potvrđuje bolnu istinu: kada nam sa scene siđu Modrić i Rakitić, čeka nas razdoblje neizvjesnosti i strepnje.

Komentari 64

DE
DeGogi
09:24 06.09.2020.

Bili smo jedini na terenu koji su se držali mjera i držali 2m razmak do svoga i neprijatelja. Portugalci nisu i UEFA ih treba diskvalificirati 😉

VL
BU
Bubalamala
10:33 06.09.2020.

Nema tu "šta je tu je" Daliću Hrvatska može i mora bolje i bez Modrića i Rakitića samo treba napraviti taktiku i postaviti igrače tamo gdje mogu pružiti naj više. Ovo je osobno tvoj poraz jer si pogriješio u svemu.kako taktički tako i postavljanje igrača na njima ne prirodnim pozicijama. Ovako nitko nema pravo poniziti Vice prvake Svijeta pa ni ti! Zato ovako ne "idemo dalje"..!

VL
UN
Undertaker
09:21 06.09.2020.

Ukoliko su se pojedini igraci osjecali umorno zbog cega ih je postavio. Olako prosipaju ugled. Vec se vidjelo nakon njihovih vratnica da treba mijenjati, sto se cekalo. Brozović više vrijedi od svih tzv talenata zajedno u pogledu zalaganja.

VL
KP
kradoljub.profiter
09:42 06.09.2020.

Imala je i Argentina Messija pa nije uspjela. Jedan igrač može donijeti prevagu kada su timovi jednaki ali pobjedu donosi timski rad i uigranost.

VL
Avatar listac
listac
09:50 06.09.2020.

Postoji jednostavan razlog. Naši ne angažirani, ne motivirani spori kao da igraju dvije ekipe medjusobno A i B ekipa.

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
10:38 06.09.2020.

Francuzi će misliti da im dolaze "marsovci",neće znati kako igrati...

VL
Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
09:16 06.09.2020.

Daso ne bih brojao šuteve na gol. Daso to su udarci. Ipak je ovo hrvatska novina. Govorimo Hrvatski ili šutnimo ovaj uradak u koš.

VL
PR
prsutsir
11:16 06.09.2020.

"Slučajni" izbornik se vratio na tvorničke postavke!

VL
FR
freeshooter
10:31 06.09.2020.

Iako sam sinoć kritički komentirao, to je komentar igre i pristupa, pa mi i dalje imamo vrhunsku kvalitetu, osim rijetkih pojedinaca, čitaj Jedvaj, no sva kvaliteta jučer nije igrala, niti je nadalje bila kvalitetno pripremljena utakmica, niti dobro postavljena, tako da napisati da je problem u ogromnoj razlici kvalitete igrača ne stoji, već je to samo bila ogromna razlika u pristupu i iskazanoj kvaliteti igre, mi nismo reprezentacija sa načinom igre da se možemo samo braniti, mi smo isključivo napadačka, i tako moramo igrati protiv svakog, jer u protivnom dolazi do iskakanja i multipliciranja loše igre i nekvalitete jednog pojedinca, Jedvaja, koji je totalno opstruirao cijelu obranu i uništio bilo kakvu mogućnost organizirane obrane, i to kontiniurano 90 minuta. Uz pouke iz ovog eksperimenta, ja se ne bojim naše kvalitete i mogućnosti kada bude trebalo, i opet ćemo činiti čuda, no zaista ovakve utakmice i eksperimente moramo prerasti te moramo naučiti čuvati stečeni ugled i imati to dostojanstvo te voditi računa o svakoj utakmici!!! Ali reći da više nemamo kvalitetu, je totalno novinarsko nepromišljeno i netočno, te nestručno kometirano. Vatreni su i dalje veliki, a i kontiunirano stvaramo nove igrače i kvalitetu, koliko se samo HNL podigao, odličan se nogomet igra, samo su još potrebna nužna ulaganja u infrastrukturu, stadione. Tako da Dasoviću, nema te bolne istine, mi smo i dalje kvalitetni, i kao takvi idemo naprijed!!!

VL
Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:12 06.09.2020.

Skroz alarmisticka i diletantska analiza! Koliko se sjecam, u onom bolnom porazu 6:0 od Spanjolaca igrali su i Modric i Rakitic, i Brozovic (od pocetka) i Vrsaljko..., pa je Hrvatska dozivjela najveci poraz u povijesti. I argentinska reprezentacija je puna velikih imena i velikih igraca, pa im ne ide nesto najbolje u zadnje vrijeme... sto upucuje na to da ne igraju imena nego zivi ljudi kako god se oni zvali, koji ako zele pobijediti moraju pokazati agresivnost, htijenje, pozrtvovnost... a nazalost toga u hrvatskoj reprezentaciji sinoc nije bilo.

VL
Avatar Joejordan
Joejordan
10:40 06.09.2020.

Pristup igri i taktika su prije svega bili promašaj,a i kad su vidjeli da ne ide ništa se nije poduzelo da se promijeni nešto a i kad su to uradili već je sve bilo jako jako kasno.

VL
ZO
zoca
10:32 06.09.2020.

protiv Francuza tepriza finala 4-2 bila bi uspjeh

VL
VA
valjugovac
11:14 06.09.2020.

svatko ima pravo na svoje mišljenje i izlaganje , ali Novinaru nisi u PRAVU

VL
Avatar brcko dc
brcko dc
12:11 06.09.2020.

Ovu utakmicu bi izgubili i sa Modricem i Rakiticem i Perisicem i Brizovicem i .......Ako se hvatate najvise za Modrica koji je postao vrhunski igrac tek u 30-im godinama i sa kojim je se Hrvatska tesko kavalicirala na turnire i sa njim se tesko nastradalo protiv Spanjolske i Engleske (pod BIlicem) i ispalo iz Lige Nacije .Problem je sto Hrvatska kroz desetljece nije izgradila svoj prepoznatljivi stil igre kao sto to imaju velike nacije.Sto to opet znaci da Hrvatska nije ni blizu TOP 5 nacija u europi i nije velika nogometna nacija pa zato i nema svoj stil , vec je pojedinci diktiraju . I tako ce biti i bez Modrica .Hrvatska ce se opet plasirati na velike turnire kao i prije.

VL
ON
ON
13:11 06.09.2020.

Gospodine Dasovicu,svi mi koji volimo i pratimo nasu repku vidjeli smo losu utakmicu.Tocka..Krivce netrazimo,ali zato ocekujemo od jednog sportskog "eksperta"da nam imalio priblizi i obrazlozi razloge katastrofalne igre nasih ljubimaca.Opravdavat netreba nikoga ali Vi ipak crnim slovima ubacujete dva aktera,Pasalica i Kovacica.To nije fer, to nije istina, da smo radi njih dozivjeli debakl.Ocekivati od momaka,posebno od Kovacica da zaigra punim kapacitetom a da vec duze vrijeme dobiva minutazu na kapaljku nije fer. koji

VL
DU
Deleted user
12:06 06.09.2020.

Sinoć smo gledali Mlohave, a ne Vatrene.

VL
DM
drago.miota
11:04 06.09.2020.

Dalič ko pop nek nam bog pomogne,šta je tu je,idemo dalje u propast

VL
BU
buducadijaspora
13:12 06.09.2020.

Trebao je Dali otici i ostati legenda, Vida. lovren, procitane knjige, Rebic i Jedvaj nisu nikad ni bili klase Perisica, treba nam novi izbornik novi sustav igre prepoznatljiv, uvesti decke koji kucaju , Majer, Moro,

VL
Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
14:43 06.09.2020.

Dalić ja sve pogiješio, što je mogao u prvoj polovici, a u drugoj je nastavio izdavati svoje ideale i principije. Mi smo bili za Portugalce isključivo žrtve a ne protivinici. Manjkalo je SVEGA! Bez borbe, bez koncentracije, bez koncepta, bez hrabrosti, bez brzine, bez preciznosti, bez kreativiteta, bez duha.....mogao bi nastaviti do sudnjeg dana kritizirati. Dalić je došao da izgubi. Tako nešto kao u Portugalu nije dostojno svjetskog doprvaka. Ako Dalić, kojega sam do sada poštovao, sada počne gladiti i govoriti o nekim deficitima itd. onda je to kraj svemu. Ako nema više koncepta niti ideja, neka odstupi, ili neka napravi preokret za 180°. Takvu sramotu neću više da gledam. Uvijek sam bio ponosan na naše Vatrene. Daliću, ne uzmi nam to sada!

VL
BL
boris.ljubicic1
10:07 06.09.2020.

...stvar je sasvim jednostavna bijeli (dres, gaćice, čarape) je pobijedio savsim crnog protivnika (dres, gaćice, čarape)...možda se nekome ova ocjena čini smiješnom, ali je bila u ovoj tekmi vizualno i rezultatski očita...Naš prvi dres sa crveno-bijelim velikim kvadratima je trebao imati potpuno crvena leđa...Tada bi crveni igrali protiv bijelih...takozvani B ili gostujući dres bi trebao imati velike plavo bijele kvadrate i plava leđa te bi mogao igrati protiv suparnika koji ima crveni dres, ovako ne možemo u svom pravom dresu igrati ni protiv crvenih ni protiv bijelih...i zamisli mudrosti imamo što nitko nema crni dres i sve dodatke...na hrvatskoj zastavi su crvena bijela i plava, i to su naše nacionalne boje! HNS što je vama ovo nametnuo NIKE, ne to ste sami odabrali i izbrisali hrvatski identitet na naj -gledanijem tv mediju cijelog svijeta, a to je me velika promocija za Hrvatsku. Sva sreća da smo u finalu 2018 za protivnike imali Francuze koji normalno igraju u Plavom dresu pa smo morali obući proslavljenu verziju sa crveno bijelim kvadratima. Ironije radi, neki statistički mudronje su utvrdili da nam crni dres donosi više pobjeda...da jer gotovo stalno moramo igrati u njemu!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.