Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa america

Henriquez i dalje na klupi, Čile ima petoricu koji mogu igrati gdje žele

Čile
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins
17.06.2015.
u 08:00

Nakon 18 godina posta Bolivija je ostvarila pobjedu na ovom natjecanju

Izvanredan smo nogomet vidjeli u dvobojima 2. kola skupine A na Copa Americi, bile su to dvije istinske poslastice. Najprije je Bolivija šokirala favorizira ni Ekvador i slavila sa 3:2 (3:0), da bi u ljepotici dosadašnjeg dijela prvenstva domaćin Čile remizirao s Meksikom odigravši 3:3 (2:2).

Bolivija je čekala punih 18 godina za pobjedu na ovom natjecanju, zadnji je put slavila protiv Meksika 1997. godine, kad je bila domaćin! I sad je, protiv papirnatog favorita Ekvadora, prekinula taj post, na poluvremenu je Bolivija vodila s čak 3:0, strijelci su bili Raldes, Smedberg-Dalance i Moreno! K tome, bolivijski vratar Quinonez u 38. minuti obranio je 11-erac Enneru Valenciji. Ali Ekvadorci se nisu predavali i pogocima Valencije i Bilanosa smanjili su na 3:2, zadnjih je desetak minuta iskrilo u 16-ercu Bolivije, a Noboa je pet minuta prije kraja uzdrmao i gredu! No izjednačenja nije bilo.

Razveselili svoj narod

– Nadam se da smo razveselili bolivijski narod, sanjali smo ovu pobjedu, koja nam otvara vrata četvrtfinala – rekao je napadač Bolivije Martens Moreno.

Spektakularnu su utakmicu ponudili Čile i Meksiko! Iako su stručnjaci opipljivim favoritom proglasili Čile budući da je Meksiko došao na prvenstvo bez čak devetorice igrača koji su inače u reprezentativnom kadru (Hernandez, Vela, Layun, Reyes, G. i J. dos Santos, Guardado, Herrera i Ochoa, a kapetan Rafa Marquez ozlijedio se na prvoj utakmici!), zbivanja na travnjaku ponudila su okršaj ravnopravnih sastava. Meksiko je u dva navrata, pogocima Vuosa i Jimeneza, vodio sa 1:0 i 2:1, no Vidal i Vargas vraćali su domaćina u igru pred 45.000 gledatelja na stadionu u Santiagu. Čile je u 55. minuti poveo sa 3:2 drugim pogotkom Vidala, ali 11 minuta kasnije Vuoso je, također svojim drugim golom, izjednačio na 3:3! Do kraja je Čile zabio još dva gola (Valdivia i Sanchez), oba nisu priznata zbog zaleđa iako se čini da Sanchez nije bio u zaleđu. Junak dvoboja bio je sjajni Arturo Vidal, zabio je dva pogotka i asistirao, na njemu je bio i 11-erac kojeg je pretvorio u pogodak za 3:2.

– Bili smo bolji, ali pojedinačne su nas pogreške stajale pobjede – kaže izbornik Čilea Jorge Sampaoli.

A meksički izbornik Miguel Herrera govori:

– Pokazali smo da ovo nije nikakva B momčad Meksika nego najbolji sastav koji u ovom trenutku imamo. Idemo po pobjedu u posljednjem kolu za prolaz u četvrtfinale.

Henriquez i dalje na klupi

U dosadašnjem dijelu natjecanja najbolji je dojam ostavio domaćin Čile. U sastavu ima čak petoricu igrača koji mogu igrati u bilo kojoj svjetskoj reprezentaciji (Bravo, Isla, Medel, Vidal, Sanchez), dok su Valdivia i Vargas također istinske klase. I onda je jasnije zašto dinamovac Angelo Henriquez još nije odigrao ni minutu za Čile.

Redoslijed skupine A: Čile i Bolivija po 4 boda, Meksiko 2, Ekvador bez bodova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije