Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK FIFE

Blatter: Ići ću u raj, nisam korumpiran

Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
03.07.2015.
u 15:00

Fifin predsjednik nije na popisu za izručenje, ali ipak ne želi u Kanadu na SP nogometašica.

U nogometnom svijetu laži, korupcije i lopovluka lopta kao da se zakotrljala punom snagom i teško da će stati. Nije to samo pogled iz Hrvatske u kojoj predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza terete da je uplaćivao novac na namještene utakmice, a dopredsjedniku istog saveza pretražuju kuću jer je navodno utajio porez. I to iz dana kada je uzimao novac kao menadžer igrača. Na globalnom nivou Hrvatska nije izuzetak, sada je opet krenulo s aferom u Fifi. SAD je Švicarskoj prije nekoliko dana poslao zahtjev za izručenje sedam dužnosnike krovne nogometne organizacije, koji su još u svibnju uhićeni zbog, kako je navedeno, "raširene i sustavne" korupcije.

Sedmoricu čeka saslušanje

Sjećate se onih slika s kraja svibnja kada je švicarska policija na zahtjev američkog ministarstva pravosuđa u Zürichu upala u hotel Baur au Lac i uhitila visoke Fifine dužnosnike? Tada je četrnaest dužnosnika optuženo za korupciju, procjenjuje se da se zavrtjelo oko 100 milijuna američkih dolara, a navodno se radi o sumnjivim radnjama u posljednjih dvadeset godina. I u toj priči nisu samo mito i korupcija, FBI je u istrazi otkrio i pranje novca, ucjene, iznude, prijevare... Sedmorka koju traži SAD mora se pojaviti na saslušanju o zahtjevu za izručenje, a nakon toga odvjetnici će imati dva tjedna za sljedeće korake.

Većina promatrača "slučaja Fifa" smatra da će uhićenici krenuti u žalbeni postupak pa u proces koji bi mogao potrajati mjesecima jer može doći sve do švicarskog vrhovnog suda.

Imaju i mogućnost da se slože s izručenjem pa da angažiraju odvjetnika u SAD-u i podnesu zahtjev za jamčevinu.

SAD na "popis sedmorice" nije stavio Seppa Blattera, Fifina predsjednika, koji je najavio odlazak s predsjedničke funkcije.

Optužbe bez dokaza

Neki su očekivali da će se i Blatterovo ime pojaviti na tom popisu, ali zasad ga nema. Znakovito je da je dan prije zahtjeva za izručenje ljudi s popisa sedmorice Blatter odustao od putovanja u Kanadu. U Vancouveru je trebao uručiti trofej pobjednicama prvenstva svijeta, ali objasnio je da ne može u Kanadu zbog osobnih razloga.

- Nisam korumpiran. Uvijek sam za konstruktivnu kritiku, ali ne mogu se složiti kad kažu da je Blatter korumpiran jer je Fifa korumpirana. Svatko tko to kaže bez dokaza zaslužuje zatvor. Jednog dana ići ću u raj - tvrdi Blatter.

>> Blatter odustao od odlaska na finale ženskog SP-a jer se boji zatvora

Ključne riječi

Komentara 5

KU
Kurciban
18:17 03.07.2015.

Skupa s Mamićem.

Avatar ARENA
ARENA
20:02 03.07.2015.

Prvo nazovi Čedu...pa možeš u čist u raj.:)

Avatar Highkm
Highkm
15:58 03.07.2015.

Ici ce da, u nogometni raj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije