Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN ŽDRIJEBOM

Bjelica je već pobijedio trenera europskog suparnika i to 3:0

Dinamo Young Boys
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
01.09.2018.
u 08:23

U Dinamu su vrlo mirno primili ždrijeb i dojam je da su umjereno optimistični pred početka koji je 20, rujna. Iako je stigao iz drugog jakosnog “pota”, dojam je da je turski klub najopasniji suparnik

Neće biti lako, ali nije ni nemoguće – takav je po prilici sukus ždrijeba skupina Europske lige koji je jučer održan u Grimaldi Forumu u Monte Carlu i u kojem je Dinamo za suparnike dobio blegijski Anderlecht, turski Fenerbahçe i slovački Spartak iz Trnave.

Dinamov trener Nenad Bjelica zajedno s novinarima gledao je taj jučerašnji ždrijeb.

Nisam imao posebnih želja

Biste li rado Chelsea ili biste ga voljeli izbjeći?, pitali smo trenera plavih.

– Ma tko god dođe, neka dođe, pa nećemo biti sitničavi. Nemam posebnih želja, za sve ćemo se suparnike jednako pripremati, važno je da ni mi, a ni vi, novinari, nikoga ne podcijenimo i ne precijenimo – kazao je Bjelica, a kad se na ekranu kao prezenter pojavio Vali Gasimov, Azerbajdžanac (finale Europske lige igrat će se u Bakuu), Bjelica je kazao:

– Pa znam ga, igrali smo zajedno u Albaceteu, mislim da sam mu jednom asistirao, bio je napadač.

>> Pogledajte atmosferu s maksimirskog sjevera

I onda su kuglice zaplesale, a Dinamo je dospio u skupinu u kojoj su već bili Anderlecht i Fenerbahçe. Bjelica je mirno gledao i nije pokazao nikakve emocije, ostao je potpuno miran.

Onda je u tu skupinu došao i Spartak iz Trnave čiji je trener Radoslav Latal. I njega Bjelica poznaje.

– Bio je trener Piast Gliwica kod sam bio u Lechu, dobio sam ga 3:0.

Tada je kompletirana skupina, trener plavih sve je to mirno prokomentirao:

Zadovoljan sam ždrijebom, moglo je biti bolje, no moglo je biti i gore. Svakoga moramo ozbiljno shvatiti, za svakog se dobro pripremiti. Mi ćemo u svih šest utakmica imati prigoda za pobjedu. Rekao bih da je skupina prolazna, suparnici su to s kojima se mi sigurno možemo nositi. Kada dobijete, primjerice, Chelsea, Arsenal ili Sevillu, možete se nadati da će oni u gustom ritmu utakmica možda igrati s drugim momčadima, a ovi će naši suparnici igrati protiv nas u najboljim postavama – rekao je Bjelica i okrenuo se konkretnije momčadima s kojima će se plavi sučeliti.

– Bilo je tu jako malo momčadi koje biste poželjeli u skupini, sve je tu puno odličnih momčadi koje imaju puno europskog iskustva. Dobili smo tri suparnika s kojima ćemo se moći nositi, Anderlecht i Fenerbahçe su kvalitetni, Spartak iz Trnave je prvak svoje zemlje. Dobro je što nemamo predalekih putovanja, sve je to tu blizu pa nećemo imati dodatne napore kao pri odlasku u Astanu.

Bjelica je usporedio te nove suparnike s onima s kojima su plavi igrali ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

– Anderlecht i Fenerbahçe su u rangu Astane i Young Boysa, možda je samo Spartak iz Trnave razina Hapoela. Sa svima smo se dobro nosili, vjerujem da će tako biti i sada i držim da će odlučivati detalji. Mi želimo otići dalje, siguran sam da bismo imali šanse i u puno jačoj skupini. Imamo dovoljno kvalitete, to smo već pokazali, a znamo se nositi s takvim momčadima. Imamo snage, kvalitete i energije za uspješan rezultat, to je za nas hvatanje jednog od prva dva mjesta u skupini – zaključio je Nenad Bjelica, koji će sada moći mirno slagati taktiku za Rijeku, onda malo odmoriti svoju momčad i početi s pripremama za ono što slijedi, utakmice na tri kolosijeka, zbog čega mu i treba veliki kadar igrača.

Dinamo Young Boys
1/15

Prva utakmica 20. rujna

Kako bilo, u Dinamu su vrlo mirno primili ždrijeb i dojam je da su umjereno optimistični pred početka koji je 20, rujna. Iako je stigao iz drugog jakosnog “pota”, dojam je da je turski klub najopasniji suparnik, pogotovu pred svojim “napaljenim” navijačima u Istanbulu gdje nikome nije lako igrati. No, Benfica je bila uspješnija od turskog velikana u kvalifikacijama za Ligu prvaka i poslala ga u Europsku ligu. Anderlecht nije morao igrati kvalifikacije za Europsku ligu, kao treći u belgijskom prvenstvu ušao je izravno u skupinu Europske lige, a s obzirom na visoki koeficijent, najtrofejniji belgijski klub bio je u prvoj jakosnoj skupini. Slovački klub imao je dug put do skupine ovog natjecanja, u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio je Zrinjski (1:0 i 1:1), a onda je neočekivano prošao i Legiju.

U trećem pretkolu, LP Spartak je nakon 1:1 u prvoj utakmici, u uzvratu s 1:2 izgubio u produžetku od Crvene zvezde. U play-offu Europske lige izbacio je ljubljansku Olimpiju prije svega zahvaljujući 2:0 pobjedi u Ljubljani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije