Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOTOVO JE S ODMOROM

Bjelica ima 40 dana: Hoće li Dinamo biti spreman za europski nastavak

Dinamo
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
06.01.2019.
u 07:07

Valjda se nitko od plavih neće preznojavati od muke kad stane na klupsku vagu, prekomjerna težina nije dozvoljena i svaki kilogram viška mogao bi igrača koštati tisuću eura

Gotovo je s odojcima, sarmama i raznim delicijama, što se uspjelo pojesti, pojelo se. Jer, igrači Dinama više nisu na zimskom godišnjem odmoru.

Iako je prava zima tek počela pokazivati zube pa će nekima koji su ovu zimsku pauzu iskoristili za odlazak u tople krajeve, a bilo ih je od Dubaija do Maldiva, možda će biti malo hladno.

Dinamo
1/12

No u Maksimiru će se moći zagrijati, počet će s pripremama za nastavak sezone pa će se i preznojavati.

Kazne za višak kilograma

Valjda se nitko od plavih neće preznojavati od muke kad stane na klupsku vagu, prekomjerna težina nije dozvoljena i svaki kilogram viška mogao bi igrača koštati tisuću eura.

I dodatno preznojavanje. No, poznavajući plave, problema s kilogramima ne bi trebali imati, dosad su uvijek bili pravi profesionalci.

Kako bilo, Bjelica će danas u 11 sati okupiti svoju momčad i izvesti je na prvi trening, dodat će im i pokoju riječ za uvod. U Zagrebu će plavi biti do 10. siječnja, tog dana odlaze na 16 dana priprema u Tursku.

Puno vremena za pripreme nema, no trener Dinama drži da je mjesec dana do početka sezone dovoljno. Uostalom, igrači nisu ni imali previše vremena na ‘slobodi’ da bi izgubili puno svojih fizičkih kapaciteta, tako da je tih 30 dana dovoljno da spremni krenu u nove natjecateljske utakmice.

A prve su na rasporedu one domaće, Dinamo će na startu proljetnog dijela prvenstva igrati protiv Rudeša i Istre 1961. I to je dobro za Dinamo, riječ je ipak o lakšim suparnicima. Iako ne treba baš nikoga podcijeniti (dovoljno se sjetiti da je Rudeš jedan od svoja tri osvojena boda u jesenskom dijelu osvojio upravo protiv Dinama), Dinamo i ta dva susreta može iskoristiti kao pripremu za ono najvažnije što ga čeka.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Naravno, riječ je o šesnaestini finala Europske lige. Zagrepčani su prvi put nakon 49 godina u europskom proljeću i silno žele preskočiti češku Viktoriju i otići još jedan korak dalje u ovom natjecanju.

Traži ‘pilu’ za Vrbu

– Uvijek si postavljam visoke ciljeve i sad mi nije cilj samo proći Viktoriju koju smo počeli proučavati odmah kad smo je izvukli za suparnika, ne želim reći ni da želim napraviti još korak ili dva u Europi, želim otići što je dalje moguće – kazao nam je Bjelica.

I za ta dva susreta s Česima (14. i 21. veljače) ima dovoljno vremena, koliko god će se i trener Viktorije Pavel Vrba pripremati za plave, vjerujemo da će Bjelica pronaći pravu ‘pilu’ za Vrbu i njegove igrače.

Plavi danas kreću s velikim kadrom, uz dosadašnje igrače prve momčadi priključit će se i šest mlađih igrača koji će tako omirisati europsku svlačionicu, možda neki od njih odu i u Tursku.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dadinho
Dadinho
11:34 06.01.2019.

Ako mu ne rasprodaju pola momčadi onda je več sad spreman uz eventualna 2 pojačanja a ako odu Olmo,Ademi i još poneko onda je to napola slabiji Dinamo i ništa od prolaska u sljedeči krug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije