Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA PRESUDA

Biznismen završio u zatvoru jer je "poslao u smrt" nogometaša i pilota

David Henderson court case
Aaron Chown
12.11.2021.
u 18:45

Emiliano Sala i pilot David Ibbotson srušili su se u La Manche 21. siječnja 2019.

Biznismen David Henderson osuđen je ovog petka na 18 mjeseci zatvorske kazne zbog smrti nekadašnjeg argentinskog nogometaša Emiliana Sale i pilota Davida Ibbotsona.

Podsjetimo kako je Henderson organizirao tragični let, a ranije je proglašen krivim jer nije "ispoštovao sigurnosne protokole". Nesreća se dogodila 21. siječnja 2019. kada se zrakoplov srušio u kanal La Manche. Tijelo 28-godišnjeg Argentinca je pronađeno gotovo dva mjeseca nakon nesreće, dok tijelo 59-godišnjeg pilota još uvijek nije pronađeno.

Nakon dvotjednog saslušanja i sedam sati vijećanja porota suda u Cardiffu donijela je spomenutu kaznu te je ujedno potvrđeno da je Henderson bio "vrlo neoprezan i bezobziran" te je "ispred sigurnosti putnika stavio vlastiti posao".

Henderson je proglašen krivim i zato što je preminuli pilot ranije za njega obavljao letove bez da je imao važeću komercijalnu pilotsku licencu, a nije bio ni kvalificiran za upravljanje zrakoplovom tijekom noći kada se dogodila ova tragedija 2019.

Podsjetimo tek kako je prije pogibije 28-godišnji Sala boravio u Cardiffu za kojeg je potpisao profesionalni ugovor vrijedan 15 milijuna engleskih funti i u velškom klubu je trebao nastaviti karijeru nakon igranja u Nantesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije