Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE GODINE POSLIJE

Njegovu smrt još istražuju, a zadnje je napisao: 'Bojim se... Hoće li me tko tražiti?'

Sala plane crash
Foto: Jacob King/PA Images/PIXSELL
1/11
21.01.2021.
u 23:15

Identificirano je tijelo izvučeno u srijedu iz ostataka zrakoplova Piper Malibu N264DB. Potvrđeno da je u pitanju Emiliano Sala, nogometaš koji je s navršenih 28 godina tragično skončao na dnu La Manchea

Argentinski nogometaš Emiliano Sala poginuo je 21. siječnja kada se zrakoplov u kojem se nalazio pao u Engleski kanal nedaleko od Alderneya. Nakon 17 dana potrage iz olupine zrakoplova koja se nalazila na dnu mora izvučeno je tijelo 28-godišnjeg igrača koji je nakon Nantesa karijeru trebao nastaviti na Otoku


Identificirala ga majka

Identificirano je tijelo izvučeno u srijedu iz ostataka zrakoplova Piper Malibu N264DB. Potvrđeno da je u pitanju Emiliano Sala, nogometaš koji je s navršenih 28 godina tragično skončao na dnu La Manchea. Identificirala ga je majka. 

Njegov otac nikako se nije mogao oporaviti od gubitka sina. Šok koji je doživio ostavio je trajne posljedice na njegovu psihu i zdravlje, a da je umro od tuge potvrdio je i gradonačelnik argentinskog grada Progresa, rodnog grada obitelji Sala.

Procurile fotografije

Nakon što je tijelo nogometaša dovezeno u mrtvačnicu Holly Tree Lodge u Bournemouthu napravljena je obdukcija, a tom je prilikom napravljeno nekoliko fotografija. Jedna od tih fotografija sada je bila objavljena na Twitteru, ali je brzo uklonjena. Policija je uhitila muškarca i ženu za koje sumnjaju da su povezani s objavom fotografije tragično stradalog nogometaša Emiliana Sale na društvenim mrežama.

Oslobođen jedan osumnjičeni

Njegovo je tijelo pronađeno 7. veljače, dok  se pilot David Ibbotson i dalje vodi kao nestali. Provedena je istraga, a 19. lipnja uhićen je 64-godišnjak iz North Yorkshirea. Policija iz Dorseta zaključila je istragu.

- Proveli smo detaljno ispitivanje o okolnostima koje su dovele do tragedije. Ovo je složena istraga koja je uključivala provjeru velike količine dokaza - rekao je  inspektor Simon Huxter te dodao:

 - Istraga o letu se nastavlja i nju provodi CAA (Uprava za civilno zrakoplovstvo). Ne želim davati daljnje komentare.

Iz Nantesa u Cardiff

- Bio je pristojan, drag i svi su ga voljeli - rekao je predsjednik Nantesa Waldemar Kita, kluba koji je umiriovio dres s brojm 9 nakon što je Emiliano poginuo, a Sala je za života i prije transfera u Cardiff o njemu rekao:

– Klub može dobiti velik novac pa želi da odem. Posao je dobar, ali nogometno to meni nije zanimljivo. Na sve načine žele da odem. Nije me strah, borio sam se čitavu karijeru – rekao je tada Sala pa kritizirao predsjednika Nantesa Waldemara Kitu. 

– Ne želim razgovarati s predsjednikom jer ću se naljutiti. Gadi mi se kada ga vidim. Želi me prodati jer je dobio dobru cijenu za mene. Želi da odem tamo, a nije me ni pitao. Samo ga zanima novac. Nikoga nije briga za mene, ne zanima ih što ja moram proći.

- Ušao sam u avion koji izgleda kao da će se raspasti - dio je posljednje glasovne poruke koju je argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) poslao svojim prijateljima. Njegov otac Horacio bio je među posljednjima s kojima se nogometaš čuo prije pada aviona.

- Idem u Cardiff. Sutra ću već trenirati s novim suigračima. Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... Bojim se - posljednja je poruka Argentinca.

 

Komentara 1

SV
Svedo
09:18 22.01.2021.

zalosno i nema se kaj rijeci jer svi smo na neki nacin prodani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije