Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NGANNOU PORAŽEN

Bivši prvak: 'Joshua je Ngannou završio karijeru. Više ne bi trebao ulaziti u boksački ring'

Anthony Joshua v Francis Ngannou
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/7
12.03.2024.
u 17:07

"Ljudi, oprostite mi što sam vas iznevjerio. Imao sam loš dan u uredu, ali sutra je novi dan. Hvala vam za svu ljubav koju mi pružate", rekao je Francis Ngannou

U posljednjoj "crossover" borbi, bivši prvak teške kategorije, Anthony Joshua, je porazio bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua. Nakon sjajne predstave protiv Tysona Furyja od kojeg je izgubio na bodove podijeljenom odlukom, a jednom i poslao na parter, Kamerunac je naletio na spremnog Joshuu. Vidjevši koliko Ngannou može biti opasan ukoliko ga se olako shvati, Britanac nije ništa prepustio slučaju, već ga školski nokautirao u drugoj rundi.

Nekadašnji prvak supersrednje kategorije, umirovljeni britanski boksač Carl Froch (46), koji je u karijeri upisao 33 pobjede i dva poraza, na svojem je YouTube kanalu govorio o meču Ngannoua i Joshue.

GALERIJA Joshua je uništio Ngannoua i brutalno ga nokautirao

Anthony Joshua v Francis Ngannou
1/7

 "A.J. zaslužuje pohvale. Ušao je u ring, odradio posao, uništio Ngannoua i vjerojatno mu završio karijeru. Ngannou je zaradio nešto novca i zaslužio poštovanje. Ušao je u ring s dvojicom najbolji, ali više ga nikada ne bismo smjeli vidjeti u boksačkom ringu", izjavio je Froch pa nastavio:

"Ova je borba pokazala da čovjek koji nije profesionalni boksač ne bi trebao stati u ring s bivšim prvakom svijeta u teškoj kategoriji. Pokazalo se da je boks kao umjetnost, slatka znanost. Ngannou ne pripada tamo uz Joshuu."

VEZANI ČLANCI:

Borba je ukupno trajala tri i pol minute. Ngannou je tijekom meča padao tri puta, jednom u prvoj rundi te dva puta u drugoj. Nakon trećeg pada se onesvijestio i sudac je prekinuo meč. Kasnije se ispričao navijačima rekavši: "Ljudi, oprostite mi što sam vas iznevjerio. Imao sam loš dan u uredu, ali sutra je novi dan. Hvala vam za svu ljubav koju mi pružate."

Joshuu je pohvalio i Filip Hrgović, koji je Britanskom borcu bio jedan od izglednih protivnika, no odabrao se boriti s MMA zvijezdom. "Drago mi je. Anthony Joshua je obranio naš sport, hvala mu. Fury je osramotio naš sport svojom izvedbom, nije bio spreman i podcijenio je Ngannoua. Joshua je branio boje našeg sporta i hvala mu. Ipak, nisam impresioniran Joshuinim nastupom. Ono što sam očekivao, to se i dogodilo", rekao je Hrgović.

VIDEO Loše vijesti za Filipa Hrgovića, opet su ga preskočili

Komentara 2

KU
Kujttim
22:11 12.03.2024.

Ngannou mnogima smeta jer je u boks upao kao padobranac i odradio je dva dobro plaćena meča. Boksačima to smeta jer im padobranac iz MMA uzima kruh i još je plaćen 20 milijuna dolara. Ako Saudijici budu vidjeli priliku zaa zaradu Ngannou će opet dobiti priliku.

KU
Kujttim
22:06 12.03.2024.

Kakve su to gluposti. Ovo je boks. Joshua je bio bolji i pobijedio. Karijera Ngannoua nije završena jer je sportski primio poraz i ima priliku za za još mečeva. tko o tome odlučuje? Pa Saudijci. Ako ga oni pozovu, Ngannou će imati još mečeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije