Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI OPTIMISTI

Bit će to najjači i najbolji EP ikad

Marko Kopljar
Foto: NPH/Pixsell
13.01.2014.
u 13:30

– Najsjajnija nas medalja i te kako vuče i vjerujte da ćemo učiniti sve za nju. Ali za zlato će nam se morati puno toga potrefiti – slikovit je “Francuz” Marko Kopljar.

Kaubojima, onima na konjima iz vesterna, mnogo se toga vrtjelo oko zlata. U pucačkim dvobojima, ali bez oružja, naši će kauboji u Danskoj, više od 8000 kilometara udaljeni od Teksasa, tražiti ono što “kopaju” već ravno 20 godina. Zlato. Otkako je europskih prvenstava, bili su drugi, treći, četvrti, peti, šesti, osmi... Ali nikad najbolji.

U završnici kvaliteta pada

– Najsjajnija nas medalja i te kako vuče i vjerujte da ćemo učiniti sve za nju. Ali za zlato će nam se morati puno toga potrefiti – slikovit je “Francuz” Marko Kopljar (27), desni vanjski Pariza.

Svaki put odlaze na prvenstvo s istim ciljem.

– Morate znati da o tome hoće li biti zlatna medalja ili ona drvena odlučuju samo nijanse. Danas, možda izuzev Crne Gore ili Austrije, svi smo na papiru odlični. Nema momčadi koje možeš “pregaziti”, a na loš dan možeš izgubiti zaista od bilo koga. Raspored je zgusnut, a to se lako da vidjeti po završnicama, konkretno polufinalima ili finalima gdje kvaliteta pada. Inače, smatram da će ovo europsko prvenstvo biti najbolje ikad! Nama preostaje ići polako, imamo kompliciranu skupinu i još težu drugu...

Kako Francuzi, koji ih čekaju u drugom krugu, gledaju na njih i što govore, objasnio je Damir Bičanić (28).

– Zezam stalno svoje dečke u Chamberyju da u posljednje tri utakmice s njima imamo 2:1, ali da ćemo taj skor poboljšati. Nisu nam više oni toliko problem kao što su nam bili nekad, ali i dalje su vrlo snažni.

Došli smo umorni

Koliki je pritisak na vas s obzirom na (ne)odlazak Lackovića?

– Znao sam i prije EP–a da me čeka zahtjevna uloga bez obzira na to hoće li Blaženko u Dansku ili ne. Svi ćemo mi trebati podnijeti teret zato što on neće igrati, od najmlađeg Stipe Mandalinića preko Domagoja Duvnjaka do mene, tako da ne osjećam nikakav pritisak.

Kako su pripreme prošle, jeste li umorni?

– Došli smo umorni, ali smo se taman prije početka vratili u formu. Na posljednjim treninzima prije puta izgledali smo stvarno dobro, a i dobro smo odradili pripreme protiv Tunisa. Stvarno sam optimističan...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije