Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo ide u Kranjčevićevu

Bit će to bjesomučna utrka s vremenom: U Dinamu moraju odlučiti o novom čovjeku za ključnu poziciju

Pula: Utakmica 20. kola HNL-a između NK Istra 1961 i GNK Dinamo
Foto: Sasa Miljevic
1/6
10.02.2024.
u 07:00

Nema puno vremena za izmisliti rješenje, dvije su opcije na stolu od kojih se jedna čini poprilično skupa

Do kraja prijelaznog roka nogometaša još je malo, do 15. veljače još su mogući ulazni transferi u naše prvoligaše. Dinamo još nije završio svoju priču što se tiče dolazaka. Nakon dovođenja Ronaëla Pierre-Gabriela, Francuza iz Nantesa, na poziciju desnog beka, prva želja je još jedan stoper s obzirom na to da Šutala i Perića neće biti još dugo na travnjaku. I novi igrač plavih odmah će biti s momčadi danas protiv Lokomotive.

– Odradio je trening s momčadi, a još u nedjelju trenirao je s Nantesom, prošao je pripreme i ako smo ga na vrijeme registrirali, bit će u kadru za utakmicu, kako bi malo osjetio momčad i atmosferu, ipak je igrao na malo drukčijim stadionima – kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Pula: Utakmica 20. kola HNL-a između NK Istra 1961 i GNK Dinamo
1/3

Gabriel Rukavina u Gorici

I dok se čeka mogući dolazak novog stopera, plavi bi već danas trebali dobiti novog igrača, ali ne stopera nego veznog igrača, dobro poznatog plavim navijačima. Naime, u Maksimir se vraća Marko Rog, najskuplji ulazni transfer plavih, kojeg je Dinamo iz RNK Splita doveo 2015. godine za pet milijuna eura. Rog je to višestruko vratio, prodan je u Napoli za 15 milijuna eura. Rog je sjajan igrač, odličan dečko, no iza sebe ima vrlo teške godine. Ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu jer se oporavlja od ozljede, treći put su mu puknuli ligamenti koljena, a ukupno je u zadnje četiri sezone odigrao samo 47 utakmica zbog tih ozljeda. Posljednju ozbiljnu sezonu odigrao je 2020./21. kada je u 16 utakmica igrao prosječno 80 minuta po susretu, no u sljedećoj je nastupio samo osam puta, i to 38 minuta u prosjeku, a u sezoni 2022./23. upisao je 23 nastupa, 48 minuta u prosjeku po utakmici. U te posljednje četiri sezone, računajući i aktualnu, jednom je bio strijelac i upisao je dvije asistencije.

Uz sve to Marko Rog još nije spreman, još se oporavlja od operacije koljena i očekuje se da bi se na teren mogao vratiti krajem ožujka ili početkom travnja. Rogov motiv je jasan. Nakon oporavka želi oživjeti svoju karijeru, možda se i igrama u Dinamu vratiti i u reprezentaciju za koju je odigrao 21 utakmicu. No ne bude li na ljeto odlazaka iz veznog reda, upast će u veliku gužvu jer tu su Mišić, Ademi, Baturina, Bulat, Sučić, Halilović. Plavi imaju na posudbi i Vidovića, a trebali bi se oporaviti Stojković i Kačavenda. No, dobro, valjda su i Dinamo i Rog procijenili da u njihovu “braku” postoji obostrani interes.

Što se stopera tiče, i dalje se najviše spominju Ukrajinac Arsenij Batagov iz Zorje i Španjolac Raul Torrente iz Granade. Ukrajinac se čini boljom investicijom, ali je i poprilično skup, Dinamo sigurno neće platiti pet milijuna eura za njega, koliko je u startu tražila Zorja. Španjolac bi trebao biti jeftiniji jer mu na ljeto ističe ugovor. Dodajmo i da je krilni napadač Gabriel Rukavina otišao iz Dinama na posudbu u Goricu, unatoč milijunskim ponudama američkog Los Angeles Galaxyja.

– Radimo svakodnevno, izlazi puno informacija, ali sve je to na dugom štapu. Nekad i ne dobijemo odgovore, a prolaze dani. Odlučit ćemo se za opciju koja nam najbolje odgovara. Radit ćemo maksimalno do 15. veljače da se još pojačamo – kaže Jakirović.

Njemu je u fokusu današnja utakmica s Lokomotivom u rasprodanoj Kranjčevićevoj. Koliko god bila puna, rekord se ne može srušiti jer je na utakmici Zagreba i Dinama bilo 12.000 gledatelja, s dodatnom tribinom, da ne spominjemo 1944. kad je na tom stadionu bilo 19.000 gledatelja, a sad je kapacitet oko 8000 mjesta.

Grozno smo startali

– Gledatelji su nam pokazali da nam daju veliku podršku u susretu s Goricom, vidi se da je nekakva groznica u gradu, podržavaju nas maksimalno. To nam puno znači. Teška je sezona, osciliramo, ali uz njihovu podršku sve je lakše.

Kažu da se osveta servira hladna, a plavi bi se rado osvetili Lokomotivi za 0:3 u Maksimiru.

– Stvarno smo loše startali u proljetni dio, nitko nije mogao misliti da će biti tako grozno po nas. Želimo odigrati puno bolje, odgovornije, ozbiljnije i efikasnije. Protiv Gorice smo bili blizu onoga što želimo, vidjeli smo da možemo, da se polako dižemo u formi. Nakon toga bili smo stabilni, imali smo neke reakcije na kojima moramo poraditi i sve može bolje izgledati – rekao je Jakirović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije