Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILA DIJETE U TRUDNOĆI

Biserka Petrović o Draženovoj bivšoj djevojci Klari: Ona je monstrum!

Foto: Sven Simon/DPA/Marko Prpić/PIXSELL
1/2
22.10.2022.
u 00:00

Automobil je vozila Draženova djevojka Klara koja se uspješno oporavila. Ubrzo se opet vratila za volan, a 2001. godine udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa.

Košarkaški genijalac Dražen Petrović, kojeg su mnogi zvali i Mozartom ove igre, rođendan je na današnji dan, 22. listopada, prije 58 godina. 

Nažalost, kao što svi dobro znamo, tragično je preminuo 1993. godine, ali ostavio je brojne uspomene koje podsjećaju na to kakva je ljudska i igračka veličina bio. 

Karijeru je Dražen počeo s 15 godina u Šibenci iz koje je 1984. prešao u Cibonu. S vukovima je osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka, te tri kupa bivše države. 



Uslijedio je odlazak u madridski Real 1988. s kojim je uzeo španjolski Kup i europski Kup pobjednika kupova. No, njegova sudbina bila je najjača košarkaška liga svijeta, gdje je došao 1989. iako je još 1986. bio biran kao 60. izbor drafta od strane Portland Trailblazersa, s kojima je izborio i finale NBA lige. Nakon toga otišao je u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./93. izabran u treću najbolju momčad NBA lige.

A onda je njegov život naprasno stao. Tog kobnog 7. lipnja 1993., vraćao se iz Poljske s još dvije žene. Oko 17.30 toga dana, golf se punom brzinom zabio u kamion u cisternu, a Dražen, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, na mjestu je poginuo.

Dražena nema već 29 godina. Košarkaški Mozart poginuo je u automobilskoj nesreći 7. lipnja 1993. godine na njemačkoj autocesti. S Draženom su u crvenom Golfu bile njegova djevojka Klara i njezina prijateljica Hilal Edebal, talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara.

Automobil je vozila Draženova djevojka Klara koja se uspješno oporavila. Ubrzo se opet vratila za volan, a 2001. godine udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa. Šest godina kasnije paru se rodila kći, a 2010. godine u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete. Iste godine preminuo je i njezin brat Ladislav. Klara se nikada nije javila prijateljici Hilal, ali ni Draženovoj majci Biserki Petrović.

– Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović.

>> Pogledajte i veliki razgovor s Ivicom Kostelićem

 

Komentara 18

UD
Udbaš
05:45 22.10.2022.

Dobro, recimo da je čak kriva za nesreću. Završila bi u zatvoru što mi se čini da nije pa bi još mogla jedino biti kriva što je Dražena pištoljem natjerala u auto što također nije. Nakon toga ima pravo pokušati stvoriti si nekakav život što je žena i napravila iako je i u njemu bilo teških momenata. Iako mi smetaju ova "otkrića" Draženove bahatosti 29 godina poslije smrti (gdje su ti koji su trpili takav odnos bili dok je bio živ, zašto su šutjeli?), valja poručiti Biserki: Voljeli smo Drežena, odužili smo mu se muzejem i mnogim drugim izrazima poštovanja, svijet ga je volio, odužio mu se mjestom u muzeju MOO u Laosanni i na razne druge načine, nemojte se ljutiti na sve koji pokušavaju ipak dati nekog smisla svojim malim životima i bez njega. Da se Klara spalila po izlasku iz bolnice, to vam nebi vratilo Dražena. Možda bi vam bilo lakše da joj pokušate biti zahvalni što mu je bila djevojka...Znam da su mnoge druge to htjele biti, ali on nije htio te druge...

DU
Deleted user
04:50 22.10.2022.

Naporna žena, daj sjaši više sa tim posvećivanjem svoga sina (ok bio je dobar igrač, to nužno ne znači da je bio i dobar čovjek, ako je na tebe, sigurno nije bio ) i blaćenje svih ostalih.

Avatar nekakav
nekakav
04:32 22.10.2022.

A kad je to sin našao curu, a da ju je njegova majka prihvatila?! Ova se ne gasi, stalno napada.. Činjenica je da dražen nije želio putovati autobusom sa reprezentacijom, već sa curama. Nije to bilo prvi put. I nije bio anđeo, pitajte novinare koji su pisali o njemu, kakva je reakcija bila kad su pisali da je netko drugi bio bolji... I frendovi iz reprezentacije, klubova... Majčica, ušuti već jednon. O trošku države imaš svoje svetište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije