Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI KAPETAN Vrlo je teško iz slabe lige, kao što je HNL, doći i igrati u Premiershipu

Bišćan: Možda je Modriću Premiership došao malo prerano

02.11.2008.
u 12:29

Za engelski dnevnik Telegraph Dinamov je kapetan Igor Bišćan najavio utakmicu s Tottenhamom u Kupu UEFA, ali i porazgovarao o Luki Modriću i Mariju Mandžukiću...

Bivšega i sadašnjeg suigrača Dinamov je nogometaš usporedio sa sobom u mladim danima. Konkretno s početkom tisućljeća, kada je počinjao trnovit put do uspjeha u Premiershipu.

Autor Jonathan Wilson povlači paralelu između Bišćanove dugotrajne prilagodbe u Liverpoolu s Modrićevim nesnalaženjem na počecima u Tottenhamu. Navodi da je Bišćan uspio steći kultni status kod Liverpoolovih navijača, ali tek u petoj sezoni boravka u Liverpoolu.

- Generalno, bio sam sretan i zadovoljan čovjek. Na početku sam se strašno mučio, prve sam dvije godine igrao loše, no s vremenom sam postajao sve bolji i posljednju sam sezonu napokon odigrao vrlo dobro obzirom na okolnosti - kaže Bišćan.

- Vrlo je teško iz slabe lige, kao što je HNL, doći i igrati u Premiershipu. Taj je korak bio pretežak za mene. Trebala mi je godina, pa i dvije, da bih dosegao potrebnu razinu igranja i shvatio navijačka očekivanja. U Engleskoj je sve brže, moraš biti fizički daleko spremniji, jači, nema vremena za prijam lopte, nema prostora, a to je nešto o čemu u HNL-u ne možeš niti sanjati. Ovdje je to nemoguće.

- S druge strane, ne možeš odbiti ponudu Liverpoola, Tottenhama ili Arsenala. To su sjajne prilike. Kad dođu, moraš ih prihvatiti. S aspekta igračkog razvoja, daleko bi bolje bilo prije Premiershipa probati u Nizozemskoj, Portugalu ili Belgiji.

Bišćan je otkrio da je prije Modrićeva odlaska u Tottenham više puta razgovarao s njim.

- Možeš razgovarati koliko hoćeš, no to ne možeš naučiti dok ne dođeš u Englesku, dok ne shvatiš to sam. Rekao sam mu što mislim da će ga dočekati. Mislim da će mu još neko vrijeme biti teško. Ipak, u razdoblju između šest mjeseci i godine dana, mislim da će zaigrati kako zna.

Kad je u pitanju sudar Tottenhama i Dinama u četvrtak na White Hart Laneu, Bišćan će reći:

- Dinamo nema jakih utakmica i logično je da se mi, kad nam dođe jedna ili dvije zahtjevnije utakmice, ne možemo mjeriti s momčadima više razine.

Novinara je zanimalo i kakvi su izgledi da na najvišemu europskom nivou uskoro zaigra Mario Mandžukić.

- On treba još puno jakih utakmica da bi shvatio kako je teško igrati vani. Ima golemi potencijal, no neće ga uspjeti razviti ne bude li postupno igrao sve teže i teže utakmice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije