Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI AS

Bio je zvijezda u Hrvatskoj, a danas ratuje u Ukrajini: 'Užasna iskustva, gledam ljude kako umiru'

Aleksandr Dolgopolov Instagram
07.12.2023.
u 11:54

Danas 35-godišnjak u karijeri je osvojio jednu titulu u parovima i tri pojedinačne, dok mu se ukupna zarada procjenjuje na oko sedam milijuna dolara.

Bivša teniska zvijezda i nekadašnji 13. igrač svijeta te osvajač Umaga, Aleksandr Dolgopolov, nalazi se na prvoj liniji gdje brani svoju domovinu Ukrajinu od ruskog agresor. Svoju sportsku mirovinu sigutno nije ovako zamišjao, a podjelio je svoja razmišljanja s obožavateljima, koji suosjećaju s Ukrajinom. 

GALERIJA Đokovićeva majka je Hrvatica iz vojne obitelji

1/12

- Užasna iskustva. Sjediš u rovu i nakon nekoliko rundi granata počinješ uočavati slijed. Jedan minobacač puca svake dvije minute, a drugi 40 sekundi nakon njega. Bili smo u rovu 15 sati, bili svi protiv zombija i pili energetska pića, a granate su se približavale. Prvo su bile na 30 metara, pa na 20, pa na 15 metara od nas. Mi smo bili metar ispod zemlje - poručio je ukrajinski as. 

- Nedavno je poginuo jedan moj suborac, imao je 25 godina. Došao je iz Gruzije, došao da se bori za Ukrajinu i bio je to bolan gubitak za nas. Što više vremena prolazi, vidiš više ljudi kako umiru oko tebe. Sve to je ostavilo traga na meni. Nisam sretan kao prije, život je stresniji. Nekad sam bio vrlo ležerna osoba, uvijek nasmijan i spreman na šalu. Još uvijek se šalimo, ali danak rata je tu. To je psihološki iscrpljujuće i svi plaćamo za to - kaže Dolgopolov. 

VEZANI ČLANCI:

Danas 35-godišnjak u karijeri je osvojio jednu titulu u parovima i tri pojedinačne, dok mu se ukupna zarada procjenjuje na oko sedam milijuna dolara. 

Komentara 9

MA
marijanaana
15:05 07.12.2023.

Neka te čuva dragi Bog

NV
novo vriijeme
21:40 07.12.2023.

Aleksandar dođi ti kod nas.

ST
stomiovotreba
17:30 07.12.2023.

Nesretnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije