Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Fifi

Bin Hammam ruši Blattera na aferama

mohamed bin hammam
Joe Giddens
18.03.2011.
u 11:43

Predsjednik Azijskog nogometnog saveza, Katarac Mohamed bin Hammam (61), odlučio se suprotstaviti sadašnjem predsjedniku Fife Seppu Blatteru (75).

Švicarac ganja četvrti uzastopni mandat, na čelu je Fife od 1998. godine, no njegova je kandidatura opterećena brojnim aferama, među kojima su najsvježije kupovina glasova za Svjetska nogometna prvenstva 2018. i 2022. godine.

– Želim decentralizirati krovnu svjetsku nogometnu kuću. Umjesto 24, upravni odbor imat će 41 člana, a moć više neće biti samo u rukama Europe i Južne Amerike – istaknuo je prilikom kandidature neke od glavnih točaka svog programa Katarac Bin Hammam.

Blatterov protivnik želi smanjiti vladavinu birokracije u Fifi, uvesti tehnologiju u nogomet te osnovati komisiju za transparentnost.

– Šanse su 50:50  – istaknuo je Bin Hammam.

Izbori za novog predsjednika Fife održat će se na dvodnevnom kongresu Fife u Zürichu koji počinje 31. svibnja ove godine.

Komentara 1

DU
dust
13:14 18.03.2011.

bilo bi više i vrijeme da se riješe onoga fosila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije