Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINU GOVORI

Berlusconi: Ne prodajem Milan, ja sam najtrofejniji predsjednik u povijesti

Silvio Berlusconi
AFP
28.05.2010.
u 15:30

Talijanski premijer Silvio Berluconi, predsjednik i vlasnik Milana, opovrgno je medijska nagađanja da prodaje 25-30% vlasništva svog nogometnog kluba ruskom energetskom gigantu Gazpromu.

- Ja sam osoba koja je stvorila Milanovu povijest. Pod mojim su vodstvom osvojili više naslova nego Real Madrid. Štoviše, Milan je klub koji je osvojio više naslova od bilo kojeg kluba u povijesti nogometa i ja sam predsjednik koji je osvojio najviše trofeja. Iza mene je i Santiago Bernabeu (bivši Realov predsjednik) prema kojem je stadion u Madridu dobio ime - rekao je Berlusconi za Canal 5.

- Oduvijek sam puno pažnje posvećivao Milanu i napravio sam brojne žrtve. Ako netko misli da moja obitelj nije uložila dosta novca u klub, odgovorio bih mu da smo  posljednjih godina svake godine uložili više od 50 milijuna eura. Meni se to čini puno.

Berlusconijeve tvrdnje da je najtrofejniji predsjednik na svijetu ostaju podložne interpretaciji jer to uključuje naslove u superkupovima i interkokontinentalnim kupovima, kao i predsezonska natjecanja i osvajanje trofeja koji nosi njegovo ime (Berlusconi Cup).

Međutim, istina da je pod njegovim vodstvom, od 1986. godine, Milan osvojio više naslova u Ligi prvaka (bivšem Kupu prvaka) više puta od bilo kojeg drugog kluba (pet puta, op.a.).

Na međunarodnoj razini Milan je izjednačen s Boca Juniorsima sa 18 naslova u natjecanjima pod ingerencijom Fife ili Uefe, ali to uključuje i pet naslova u europskim superkupovima i četiri naslova u Interkontinentalnom kupu, odnosno Svjetskom klupskom prvenstvu.

U talijanskom pak prvenstvu Milan je treći najtrofejniji klub sa 17 naslova (2004.), iza Juventusa (27) i Intera (18).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije