Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE IGRAO FINALE

Benzema osuo paljbu po izborniku Francuske, smatra ga klaunom: Kakva drskost! Deschamps laže

U derbiju skupine F Francuska i Portugal remizirali, Benzema - Ronaldo 2:2
Foto: ROBERT MICHAEL/DPA
1/3
11.03.2023.
u 10:50

Napadač Real Madrida nije igrao u Kataru, iako se od ozljede oporavio nakon grupne faze natjecanja. Ubrzo nakon toga objavio je reprezentativnu mirovinu...

Karim Benzema (35) nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru pa tako momčadi nije mogao pomoći u finalu u kojem su Francuzi izgubili protiv Argentinaca, usprkos tome što se od ozljede koja ga je prvotno izbacila iz pogona oporavio do nokaut-faze natjecanja. Ubrzo nakon toga, napadač Real Madrida objavio je reprezentativnu mirovinu, a izbornik Didier Deschamps objasnio je zašto mu nije dao priliku na Mundijalu. Ipak, Benzema ga je ubrzo 'poklopio' na društvenim mrežama. Le Parisien je trenera upitao je li trebao pričekati Karimovu dijagnozu ozljede.

- Vrijeđa nas kada se to kaže. Postoji samo jedna istina i Karim zna koja je. Pridružio nam se 14. studenog nakon što je u klubu bio poluaktivan zbog ozljede. Radio je po posebnom programu, a njegov povratak u momčadski rad je odgođen. Nije bio 100 posto siguran da može početi protiv Australije u prvoj utakmici. Kada se ozlijedio, naš ga je liječnik odveo na magnetsku rezonancu. Karim je nalaze poslao i svojem liječniku u Madrid kako bi dobio drugo mišljenje. U hotel se vratio nakon ponoći, a ja sam ga susreo u sobi s našim liječnikom, koji mi je dao nalaze - rekao je Deschamps.

Odluku da ode, kaže, donio je sam Benzema. 

- Karim je bio ljutit jer mu je Svjetsko prvenstvo puno značilo. Rekao mi je da je uništen. U najboljem slučaju, treninzima bi se vratio 10. prosinca. Rekao je da je razočaran što je morao otići, ali je odluku opravdao jer je bila na dobrobit ekipe. Bili smo zajedno 20-ak minuta. Kada sam odlazio, rekao sam mu da nema potrebe za žurbom. Kada sam se probudio, shvatio sam da je otišao. Bila je to njegova odluka, što razumijem i poštujem.

Kasnije ga je zvao da vidi je li to doista njegov kraj u reprezentaciji.

- Nazvao sam ga i imali smo dug razgovor. Nedavno sam ga ponovo zvao kako bih doznao je li sigurno napustio reprezentaciju.I da, potvrdio je odluku o kraju reprezentativne karijere. Ne pitajte me za njegove argumente, na njemu je da ih otkrije ili ne otkrije - zaključuje Deschamps.

GER, UEFA EM 2021, Frankreich vs Deutschland 15.06.2021, Allianz Arena, Muenchen, GER, UEFA EM 2021, Frankreich vs Deutschland, Gruppe F, im Bild benzema (karim) deschamps (didier) // during the group F match between France and Germany of the UEFA Euro 2021 at the Allianz Arena in Muenchen, Germany on 2021/06/15. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Stephane Manteyr"nr"n*****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** EXPA/ Pressesports/ Stephane Mantey
Foto: EXPA/ Pressesports/ Stephane Mantey

No, Benzema je na njegove riječi žestoko reagirao na društvenim mrežama. U prvom je storyju na Instagramu uz izjavu Deschampsa napisao 'kakva drskost' i emoji klauna. U drugoj priči nalazi se snimka čovjeka koji iz automobila govori 'ti lažeš, ti si lažljivac'. Uz nju je napisao 'sveti Didier, laku noć'.

Karim se i ranije posvađao s Deschampsom, zbog čega ga nije zvao u reprezentaciju između 2015. i 2021. Prekaljeni napadač za Les Bluese je odigrao 97 utakmica i zabio 37 pogodaka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije