Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Bayern korak do naslova, Petrićeva dva gola

Mladen Petrić
Reuters
01.05.2010.
u 17:23

Kolo prije kraja Bundeslige, nogometaši Bayerna već slave novi, 22. naslov prvaka, tek luda i nemoguća teorija, naime, mogla bi oduzeti novu zvjezdicu bavarskom klubu!

Po toj teoriji, uz Bayernov poraz u Berlinu protiv Herthe, Schalke bi u zadnjem kolu trebao u gostima svladati Mainz sa 17 pogodaka razlike(!?) da bi preoteo naslov Bayernu!

Nemoguća misija za Rakitićev klub, Olić i Pranjić novi su njemački prvaci! Rasplet je to 33. kola, u kojem je Bayern doma očekivano pregazio Bochum pobijedivši 3:1. Nakon Olićeva hat-tricka u Lyonu, sad je isti pothvat napravio Thomas Müller i prepuna je münchenska Arena proslavila novi uspjeh svojih ljubimaca. Olić je odigrao 79 minuta (zamijenio ga je Gomez), dok je Pranjić utakmicu odgledao s klupe. Spomenimo da su Bayernovi nogometaši igrali u novim, prugastim dresovima, koji po dizajnu podsjećaju na one u kojima je Bayern igrao prije točno 100 godina, te u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća. Tako barem kažu Bayernovi kroničari....

- Prije godinu dana vodstvo kluba navelo je osvajanje naslova njemačkog prvaka kao prioritet. To smo postigli i zato sam vrlo ponosan. Za mene ovaj uspjeh ima naročitu važnost. Mislim da nema previše trenera u Europi koji su uspjeli naslov prvaka osvojiti u trima jakim ligama poput njemačke, španjolske i nizozemske. Moji su igrači prvih 20, 25 minuta odigrali izvanredno. Nakon toga smo samo čekali rezultat iz Gelsenkirchena – rekao je nakon utakmice nizozemski strateg Bavaraca.

Schalke se tako domaćim 0:2 porazom protiv Werdera praktički oprostio s naslovom.

- Izgubili smo utakmicu i tužni smo zbog toga. Morali smo prvo poluvrijeme završiti s prednošću - veli Rakitić kojeg je oduševila navijačka potpora poslije utakmice, unatoč shvaćanju svih na tribinama da je naslov izgubljen.

- Grandiozno je bilo kako su nas slavili. Sezona, ipak, još uvijek nije gotova i mi u posljednjoj utakmici sezone, u Mainzu, želimo do pobjede. Uvjeren sam u to da ćemo sljedeće sezone imati još bolju momčad čiji će zajednički rad biti bolji u odnosu na ovu sezonu.

Mladen Petrić nastavlja seriju svojih dobrih igara i golova. U domaćoj 4:0 pobjedi protiv Nürnberga, Petrić je zabio dva gola, nogom i glavom, te tako pridonio svome sastavu koji je na oproštaju s navijačima ipak donekle isprao obraz nakon ispadanja iz Europske lige. No, ovo je neuspješna sezona za HSV, koji sljedeće sezone neće igrati u Europi. Iz lige je ispala hertha, a ugroženi su još Nürnberg (gostuje kod Kölna), te Bochum i Hannover, koji sljedeće subote međusobno igraju.

- Bila je ovo za nas, nakon razočaravajućeg ispadanja u polufinalu Europa lige, vrlo teška utakmica. Srećom pa nas je naš trener (Ricardo Moniz, op. a.) fino posložio. Dobro je da smo se uspješno, dobrom igrom i golovima, oprostili od naše publike u posljednjoj domaćoj utakmici. Nas sad čeka vrlo vruće gostovanje u Bremenu – rekao je Petrić uoči sjevernonjemačkog derbija.

Rezultati 33. kola: Bayern -  Bochum 3:1, Stuttgart - Mainz 2:2, Schalke - Werder 0:2, Borussia (D) - Wolfsburg 1:1, HSV - Nürnberg 4:0, Hannover - Borussia (M) 6:1, Bayer (L)- Hertha 1:1, Eintracht (F) - Hoffenheim 1:2, Köln - Freiburg 2:2.

Redoslijed: 1. Bayern 67 bodova, 2. Schalke 64, 3. Werder 60, 4. Bayer (L) 58, 5. Borussia (D) 57, 6. Stuttgart 54..., ... 14. Freiburg 32, 15. Hannover 30, 16. Nürnberg 28, 17. Bochum 28, 18. Hertha 24.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:36 01.05.2010.

Petrić i Olić su sjajan napadački dvojac..Oni če se nadavati golova na SP 2010, pardon na Slavonsko-Baranskom kupu zapadno balkanskih regija...

VL
vladek
18:51 01.05.2010.

ti si sigurno jučer sišao sa drveta gdje rasteju banane

VA
Valderama
01:11 02.05.2010.

Janezu, tvoj IQ mora da se krece negdje oko 8...to odgovara IQ-u pola kokosi. Zar stvarno nemas drugu pricu? Daj uzmi novu plocu...ponavljas se iz dana u dan. Znas gdje ces ti nadavati golova? Na GAY-Cupu 2010...you suck pussy!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije