Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PUT

Bayern doveo novo čudo od djeteta (17), a stvorili su ga Hrvati

Nesteroy Irakunda
Facebook
16.11.2023.
u 12:59

Mladi napadač pridružit će se Bayernu 1. srpnja 2024. godine, kao dio dugoročnog ugovora, a za Irankundu je plaćeno čak 3.4 milijuna eura.

Njemački prvak Bayern München doveo je potpisivanje 17-godišnjeg perspektivnog Nestoryja Irankunde iz Adelaide Uniteda, koji se smatra zvijezdom u usponu australskog nogometa.

Mladi napadač pridružit će se Bayernu 1. srpnja 2024. godine, kao dio dugoročnog ugovora, a za Irankundu je plaćeno čak 3.4 milijuna eura.

"Nestory je iznimno brzo krilo, dobar dribler i finišer s dobrim osjećajem za gol," rekao je Jochen Sauer, Bayernov direktor za razvoj mladih. "Uvjereni smo u njegov potencijal i vjerujemo da će s nama dosegnuti nove razine."

Irankunda, rođen u izbjegličkom kampu u Tanzaniji nakon što su njegovi roditelji pobjegli od borbi u njihovoj domovini Burundiju, već je predstavljao Australiju na razini do 17 godina. Pozvan je u A reprezentaciju za utakmice protiv Kolumbije i Ekvadora u ožujku, trenirao je sa Socceroosima bez sudjelovanja u ove dvije utakmice.

No, zanimljivo da je Irankunda potekao u klubu koji su osnovali Hrvati. Klub se zove Adelaide Croatia Raiders SC te je poluprofesionalan. U grbu ima hrvatsku šahovnicu. A novi igrač Bayerna nedavno je bio u posjetu svojoj bivšoj momčadi.

- Čestitamo našem bivšem junioru na potpisivanju ugovora s velikanom Bayernom. Iznimno smo ponosni i nadamo se još većim stvarima. Naša vrata su uvijek otvorena  - napisali su tada iz Adelaide Croatia Raidersa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije