Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKA KRUNA

Bašić: Luka mora biti sebičniji

14.12.2008.
u 20:49

Šjor Tomo Bašić, Lukin nogometni otac, nazvao je proteklog ljeta svog dječaka koji je već bio igrač Tottenhama te mu rekao.

- Luka, dođi u Nin, idemo na našu pješčanu plažu da te pripremim za prve pripreme s Tottenhamom.

Modrić je uzvratio:

- Barba Tomo, umoran sam, želim se odmoriti u Dubrovniku.

Najbolji hrvatski nogometaš otišao je u Španjolsku gdje su se pripremali Spursi. I vrlo brzo došle su prve ozljede.

Eto, to je slika iz Lukina odnosa i života s Tomom Bašićem. Kada god ne bi stiskao gas do daske, uglavnom nije bilo dobro. Prije dvadesetak dana Bašić i Modrić sjedili su u Zadru, Luka je slušao učitelja.

- Rekao sam mu da pazi na te prepone, da nikako ne nastupi nije li potpuno zdrav, jer ritam u engleskom nogometu iziskuje samo posve pripremljene igrače.

Modrić je igrački vođa
Modrić ga je poslušao, te je u posljednje dvije utakmice igrao vrlo dobro. Polako se Luka vraća u formu te postaje glavni igrač Tottenhama.

- U svakoj momčadi u kojoj je Luka igrao, a to se posebno odnosi na mladu reprezentaciju, Dinamo te kasnije i seniorsku reprezentaciju, ta je momčad igrala bolje. Jednostavno, on je svaku momčad činio boljom, a izrastao je u igračkoga vođu - govorio je jučer izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić o Večernjakovu nogometašu 2008. godine.

Luka se prisjetio trenutka kada je odlazio u Zrinjski.

- Uh, bilo mi je teško. Trener je bio Stjepan Deverić, imao sam 18 godina, barba Tomo je rekao da idem, da pokušam, da vidim. Nisam se bojao, a kasnije se ispostavilo da je to bio jako dobar potez, jer sam ondje dobio batina, ali sam očvrsnuo, stekao sam kvalitete za duel-igru.

Inter je bio most do Dinama, u kojemu je Luka potpuno sazrio, u kojemu je bio motor momčadi.

- Sada se vidi kakvu je prednost Dinamu u odnosu na Hajduk stvarao Modrić kada je predvodio plave. Dinamo danas nema takvog igrača - kaže Bilić.

Tomo Bašić, koji je često u kontaktu s Lukom, prognozira kako će se razvijati Lukin put u Londonu.

- Rekao sam Luki, ne možeš igrati slabo, možeš igrati samo dobro i jako dobro. Zasad nije još spreman da igra jako dobro, no vjerujem da će već u 2009. godini biti spreman da na leđima nosi Tottenhamovu igru.

Ostao isti kao dječak
A potom je šjor Tomo otkrio nešto zanimljivo.

- Luka se uvijek podređivao drugim ljudima, kako u životu, tako i u igri, ostao je onakav kakav je bio kao dječak. On bi jednostavno nekad u igri morao biti sebičniji, morao bi preuzeti još veću odgovornost, ponekad bi morao igrati i za svoju statistiku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije