Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUNDO DEPORTIVO

Barceloni oduzimaju bodove, Real se vraća u utrku za naslov? Borba za La Ligu dobila nastavak

ALMERÍA-BARCELONA 22-23
CURRO VALLEJO
04.04.2023.
u 18:59

Veliki preokret mogao bi se dogoditi ako se ustanovi da su optužbe utemeljene, javljaju španjolski mediji

Španjolski prvoligaš Elche je podnio službeni prigovor Španjolskom nogometnom savezu zbog toga što je za Barcelona u toj utakmici igrao mladi veznjak Gavija. Barca je u toj utakmici slavila 4:0, a poraženi klub tvrdi da oduzimanjem registracije Gavi nije imao pravo nastupa u tom susretu te traže određene sankcije.

Španjolski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barcelonom proglasio nevažećim, nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registriran zbog financijskih problema Blaugrane. Barcelona se žalila na tu odluku, no to je odbijeno i Gavi je sada vraćen na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije, što znači da se ne vodi kao profesionalac.

La Liga ga je obrisala sa službene stranice iz momčadi Barcelone, a Gavijev ugovor je još uvijek na 'standy byu' i prema Mundo Deportivu još uvijek nije jasno hoće li ga potpisati ili više nije važeći. Podsjetimo, u njemu je nalazi otkupna kaluzula od čak milijardu eura i vrijedi do 2026. godine. 

Bez službene dozvole i licence mladi Gavi nema pravo nastupa u španjolskom prvenstvu i to je ono što žele istaknuti u Elcheu. Ako se ustanovi da je tužba opravdana, Barcelona bi mogla biti kažnjena oduzimanjem tri boda. Time rastu šanse za madridski Real, koji je trenutačno na 12 bodova zaostatka u odnosu na Xavijevu momčad. 

Ključne riječi

Komentara 3

T2
Tomo_20
22:33 04.04.2023.

Doce jos veca kazna nebrini sto su suce podmazali!!! Proci ce gorje nego juventus uz to da nece moci igrati LP adio Barca;))))

BE
Berri
20:25 04.04.2023.

Čak i da Barceloni uzmu 3 boda, to Realu ništa ne znači jer je razlika 12 bodova u korist Katalonaca.

Avatar mrIvan
mrIvan
16:46 05.04.2023.

Real je davno već izgubio naslov i za to su si sami krivi. No, s druge strane oni još uvijek mogu "skinuti" LP a Barca ne može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije