Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogati kupuju

Barcelona pokušava oteti Hezonju, a Real želi Arapovića

\'20.01.2011., Zagreb -   Marko Arapovic sin Franje Arapovica sa 14 i pol godina postao je najmladji prvotimac Cibone u povijesti. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoic/PIXSELL
02.03.2012.
u 13:33

– Ne želimo razgovarati o maštarijama menadžera koji prodaju Hezonju – tvrde iz KK Zagreb

Najjači španjolski košarkaški klubovi, Barcelona i Real, ustrčali su se oko najnadarenijih hrvatskih klinaca. Najveća meta im je ovog trenutka 16-godišnji Mario Hezonja, najbolji igrač lanjskog kadetskog prvenstva Europe, na kojem je Hrvatska obranila. Prema španjolskim izvorima, Barcelona je s Hezonjom i njegovim roditeljima sve dogovorila, no na sve to njegov klub Zagreb ne gleda blagonaklono.

– Ne možemo razgovarati o maštarijama menadžera. Možemo razgovarati tek kada se pojavi službena ponuda. Hezonja ima ugovor do veljače sljedeće godine – kaže glasnogovornik mrava Damir Klekar.

Supertalentirani Dubrovčanin propustio je prvu polovicu zbog ozljede koljena, a potom ga je snašla mononukleoza.

– Mario će početi trenirati kada obavi sve pretrage. Nećemo žuriti, bolje da propusti ovu sezonu, nego da si uništi karijeru. Krajem ožujka ići će u Njemačku specijalistu za mononukleozu u sportaša – dodaje Klekar.

Prošle godine u Barceloni je na kampu boravio 15-godišnji Lovro Mazalin, Cibonin mlađi kadet, no njegov otac rekao nam je da bi najviše volio kada bi mali, koji završava osmi razred, ostao u Hrvatskoj. Tako razmišlja i Franjo Arapović, za kojeg je zagrizao Real Madrid.

– Ja bih volio da Marko ovdje završi gimnaziju, a dalje ćemo vidjeti – kazuje Franjo.

Prema riječima Cedevitina šefa omladinskog pogona Veljka Mršića, tako talentiranih igrača nismo imali još od srebrnih iz Barcelone.

– Od igrača rođenih od 1964. do 1968. godine, među kojima su Dražen, Rađa i Kukoč, Hrvatska nije imala nadarenijeg naraštaja.

Da Mršić zna što govori, potvrđuje i neovisni portal Europehopes koji vode Španjolci. Oni su u tri godišta za najtalentiranije Europljane postavili Hrvate – Šarića (1994.), Hezonju (1995.) i Arapovića (1996.). Kad izađe lista za 1997. godište, lako je moguće da će prvorangirani biti Lovro Mazalin, no odličnim igračima mogli bi postati još i braća Žganec, Bošnjak, Lončar, Bender... Ako od svih njih Hrvatska ne dobije reprezentaciju sposobnu ponovo osvajati seniorska odličja, onda neka svi oni koji rade u našoj košarci ukinu ovaj sport u Lijepoj Našoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije