Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAPSODIJA U BASKIJI

Athletic razbio Barcelonu, Aduriz napravio što nitko nije deset godina!

Athletic Bilbao
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
14.08.2015.
u 23:48

Aduriz je zabio tri gola u 15 minuta i bacio Katalonce na koljena!

Athletic Bilbao napravio je povijesni uspjeh, a Aritz Aduriz nešto što se nije dogodilo deset godina. Pobijedili su veliku Barcelonu u uprvom susretu španjolskog Superkupa 4:0! Od toga je Aduriz zabio tri pogotka, sve u drugom poluvremenu, u razmaku od 15 minuta!

Naime, posljednji koji je zabio Barceloni tri pogotka bio je Diego Forlan davne 2005. godine. Prošle sezone pak momčad Luisa Enriquea nije primila niti jednom četiri pogotka, a sad se to dogodilo po drugi put u dvije utakmice!

Nije izgledalo da će ovako završiti, iako se moglo naslutiti da neće biti dobro kad se Enrique odlučio na klupi ostaviti Iniestu i Ivana Rakitića (igrao od 60. i nije se istaknuo). Možda se o tome ne bi pričalo da je Pedro zabio odmah u početnim minutama nakon sjajne prilike, ali nije. Zato je Mikel San Jose zabio skoro pa s polovice igrališta u 13. i Ter Stegen će ga sigurno dugo sanjati! Tad se sve srušilo za Barcelonu. Nekako su izgurali do kraja prvog dijela i nisu sigurno mislili što ih čeka...

Već u 53. Aduriz zabija za 2:0, a zbunjenu obranu i posebno večeras groznog Danija Alvesa sjajni napadač Baska tjera na pogrešku i u 582. te je već 3:0! Brazilac zatim u 66. čini izrazito besmislen prekršaj dok lopta nije bila u blizini, ali sudac jest. Dogodilo se sve u kaznenom prostoru i Aduriz je dobio priliku zabiti hat trick, što je i učinio te od 68. Athletic vodi 4:0!

Pokušavali su Messi, Suarez, Pedro i Bartra, ali nije išlo. Dapače, mogao je Aduriz zabiti i četvrti pogodak da nije bio ni pola metra u zaleđu u 90. minuti. Pamtit će se dugo ova utakmica u Baskiji, bit će praznik večeras sasvim sigurno, posebno jer su svjesni da samo čudo može odnijeti trofej. Saznat će u utorak 18. kolovoza.

>> Ovo je slomilo Barcelonu! Pogledajte San Joseovu bombu s centra igrališta!

>> Ljepotica godine! Barcelona u 115. minuti zabila za pobjedu 5:4 protiv Seville!

Komentara 4

TO
toxictwin
01:36 15.08.2015.

Bravo Baski !!!!!

ZG
zg223
00:30 15.08.2015.

omg

XX
xxx008
09:43 15.08.2015.

kakva ljepa vijest!! Nek je neko i njih prizemljio malo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije