Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Barca mijenja taktiku, Messi dobio posve novu ulogu!

Barcelona (1)
Screenshot Mundo Deportivo
12.03.2013.
u 12:05

- Na Nou Camp ne idemo se braniti, nego igrati svoju igru, a znamo da će Barcelona pokušati snažno uzvratiti nakon siromašnog izdanja u Milanu

Dva poraza od Reala, pa poraz od Milana u Ligi prvaka dali su dovoljno argumenata kritičarima Barcelone. I ide se tako daleko da se pričao o kraju jedne čudesne momčadi. A što ako Barca danas odigra pravu partiju i nadoknadi 0:2 sa San Sira?

– Vidjet ćemo koliko smo kvalitetni u utakmici s najboljom momčadi na svijetu. To je jedna od naših najvećih utakmica ove sezone, no bojim se da će nam jako nedostajati Pazzini i Mexes. Kako god bilo, tu će utakmicu gledati cijeli svijet i zato je naš cilj i dogodine igrati u Ligi prvaka. Na Nou Camp ne idemo se braniti, nego igrati svoju igru, a znamo da će Barcelona pokušati snažno uzvratiti nakon siromašnog izdanja u Milanu. Možda joj je forma pala, ali i dalje tvrdim da je Barcelona najjača svjetska momčad, a Messi je zvijer – ispričao je izvršni predsjednik Milana Adriano Galliani.

Očito su u Milanu oprezni iako im je prednost velika. No, ne treba gledati daleko u povijest, u zadnje dvije sezone Milan je gubio s tri i više pogodaka razlike upravo u ovoj fazi natjecanja. Prošle je godine izgubio 3:0 od Arsenala, a godinu prije 4:0 od Manchester Uniteda. I ne treba čuditi postavi li Allegri \"autobus\" pred Abbiatija.

Barcelona je posljednjih pet godina ulazila u četvrtfinale. U posljednjih 19 utakmica kod kuće u Ligi prvaka nije izgubila (od 20. listopada 2009. kad je Rubin slavio 2:1). Barca je bolja i u međusobnim susretima, za jednu pobjedu (6:5 za Barcu).

– Očito više nije vijest kad ne igramo dobro, nego kad igramo loše, to potenciraju i mediji. No, mi nismo svoje rekli, želimo danas biti na najvišoj razini. Nedostaje nam trener Tito Vilanova, ali to nam nije opravdanje. Nismo izgubili svoju magiju, samo nam je malo pao intenzitet, Nismo zaboravili igrati, iako, ni vrhunski orkestar bez dirigenta nije vrhunski. kao da smo premalo \'gladni\', bez strasti, ostavljamo Messija da sam igra, a on se onda isprazni – kazao je Danny Alves.

No, ne uđe li Barca u četvrtfinale, ne samo da će ostati bez 3,9 milijuna eura koliko donosi ulazak, ostat će na meti kritičara koji će dobiti potvrdu da bi to mogao biti kraj jedne velike momčadi.

A zanimljivo je da će Barcelona za ovu utakmicu promijeniti taktiku, igrat će 3-3-3-1. Vilanova i Roura smislili su opaki plan, shvatili su da igra bez klasičnog centarfora nije urodila plodom pa su se odlučili za Villu u prvoj postavi. Isto tako, Messi će imati novu ulogu, igrat će kao ofenzivni veznjak, odmah iza klasičnog napadača.

Ovako bi trebao večeras izgledati Barcin sastav: Valdes - Puyol, Pique, Alba - Busquets, Xavi, Iniesta - Alves, Messi, Pedro - Villa.

Ključne riječi

Komentara 4

IV
ivka.vg
14:49 12.03.2013.

Naprijed Milan.. Pobjedi Barcu i otvori put Realu da osvoji Ligu prvaka....

DU
Deleted user
17:54 12.03.2013.

...Marca kaže da Barcelona večeras igra 4-3-3, Valdes, Alves, Pique, Puyol, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi, Pedro, a Milan isto (!) Abbiati, Constant, Zapata, Mexes, Abate, Flamini, Ambrosini, Montolivo, Sharawy, Niang, Boateng! (Upitni su Xavi i Mexes)

NI
nikolapaulin
17:57 12.03.2013.

Utamicu mozete gledati na:Rojadirecta ili laola tv.1. Rojadireckta mi je bolja,jer se moze i konferens gledati. Zelim vam da gustate veceras.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije