Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspad pjesnika

Bandić je dao Mediću Zagreb, a on ga uništio: Evo što se dogodilo nakon što je igrače zaključao u svlačionici

dražen medić,nk zagreb,željko janković (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
12.04.2017.
u 22:03

Predsjednik, trener i što sve Dražen Medić u klubu nije, nakon poraza (od Gorice) držao je bukvicu igračima, zaključao ih dva sata u svlačionicu i na kraju rekao da mogu otići svi koji žele, da ostanu samo oni koji će s njim dalje u borbu.

Sumrak-saga, serijal o nadnaravnim bićima bio je prilično gledan, a sumrak nogometnog kluba Zagreb ne gleda uglavnom nitko. Teško će ga i ubuduće gledati, ako se hitno ne pojave nova nadnaravno bića i taj klub počnu dizati na noge. Jer, kako sada izgleda, nekad slavni nogometni klub na putu je u anonimnost. Naime, predsjednik, trener i što sve Dražen Medić u klubu nije, nakon poraza (od Gorice) držao je bukvicu igračima, zaključao ih dva sata u svlačionicu i na kraju rekao da mogu otići svi koji žele, da ostanu samo oni koji će s njim dalje u borbu. I sedam igrača prve momčadi (Kovačić, Šehić, Muić, Tešija, Prelas, Travaglia i Musa) tu su ponudu objeručke prihvatili, dobili su “ispisnice” i sad će Zagreb bez njih tražiti slamku spasa, slamku koja se iz dana u dan topi.

Smolek je okupio velikane

– Sjećam se lijepih dana kad smo bili prvaci, jedini smo klub koji je osvojio naslov, a da se ne zove Dinamo ili Hajduk. Zagreb je bio voljeni klub, svi koji su voljeli Dinamo, voljeli su i Zagreb. Te 2002. imali smo odličnu momčad, atmosferu, živjeli smo za Zagreb. A danas sve izgleda tužno, nadam se da neće ispasti, no bojim se da će to teško izbjeći – kazao je član te sjajne generacije koja je s Cicom Kranjčarom osvojila prvenstvo.

Samo Medić zna zašto se riješio igrača. Jedino razlog može biti ako su ga igrači “bušili” namjerno gubili da bi ispali i onda lakše napustili klub. No, to mu nije opravdanje, on je kao prvi čovjek klub doveo na te niske grane koliko god je jedno vrijeme radio dobar posao.

– U Zagrebu su promijenili sedam igrača, a nisu promijenili ono što mijenjati treba. Pa klub nema ni Skupštinu, nitko od nas starijih nije u klubu. Uostalom, mjerilo rada u klubu su rezultati, a vidimo kakvi su – tužno je o svom nekadašnjem klubu govorio legendarni Drago Rukljač.

Da, legende kluba zaobilaze ga, u Kranjčevićevu nitko ne dolazi. Okupile su se klupske legende, nažalost, samo kad je preminuo Koka Smolek, samo takve tragedije mogu nekadašnje velikane dovesti u klub.

– Klub? Pa Zagreb nije nogometni klub, Zagreb je OPG (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, nap. a.) – odmah je ispalio Ante Vrdoljak, najdugovječniji predsjednik Zagreba kad smo ga pitali o njegovu bivšem klubu.

– Zagreb nema niti jedno obilježje koje bi nogometni klub trebao imati, nema baš ništa. Postoji samo namjesnik Milana Bandića koji radi što želi, a kako radi, dovoljno je vidljivo. To je samo ogledalo onoga što nam se događa u sportu zadnjih desetak godina – nastavio je Vrdoljak.

Podsjetimo, Dražen Medić došao je na čelo kluba 2004. godine, naslijedivši bivše čelnike Dragu Marića i Miroslava Marčinkovića. Medić je vratio dosta dugova, dijelom je sredio Zagreb, ali nakon toga sve je opet krenulo nizbrdo i sad je pitanje kako uopće taj klub postoji kad nema ni Skupštine, Izvršnog odbora, sad je valjda i gradonačelnik Bandić pritvorio financijsku slavinu.

Medić vuče HNS za nos

– Nije samo novac problem, nije mi jasno kako grad tolerira takvo poslovanje, koji gradski ured i kako prati financijsko poslovanje, što rade Zagrebački nogometni savez, pa i Hrvatski nogometni savez koji Zagreb i Medić vuku za nos godinama, sjedi na klupi kao predstavnik kluba, a znamo da vodi momčad kao trener i tu laž HNS tretira kao da je istina – kaže Vrdoljak.

No, gdje je izlaz iz svega toga?

– Možda se, ako Zagreb ispadne u treću ligu, nađe nekoliko normalnih ljudi, ako takvih u sportu još ima, zanesenjaci koji bi klub vratili u život. Jer Zagreb nije ni invalid, Zagreb je teško bolesnik. A taj je klub bio odmah iza velikana Dinama i Hajduka, po bodovima, statusu. I Zagreb ima uvjete po kojima bi mogao biti među pet-šest najboljih u državi. No, ne znam što se može kad je Bandić klub poklonio jednom čovjeku. Sad nema novca, pa nismo ga ni mi onda imali, a momčad je proputovala cijeli svijet jer smo imali kontakte, jer je u klubu bilo desetak ljudi koji su ozbiljno radili i živjeli za klub. U Zagrebu sam bio 20 godina, ondje su bili velikani kao Draža Jerković, Dračić, Čuljak... Pa Draže je prodao stan na Ksaveru da bi se preselio u Veslačku, da bi gledao kako stasaju mlade generacije. Tužno mi je i mučno pričati o Zagrebu, nažalost, Zagreb je samo ogledalo onoga što nam se događa u državi, to je samo mali Agrokor – zaključio je Vrdoljak.

>>Zagreb i Inter remizirali: Dva crvena kartona, a isključen je i Dražen Medić

Komentara 15

Avatar Idler 3
Idler 3
22:58 12.04.2017.

Zagreb je počel propadat onog trenutka kdaj je tradicionalnu bijelo-plavu boju zamjenil ovom zmišljenom Bandićevsko-eSDePejskom.....jer do tad je još bil njihov istaknuti član !!! Nemreš menjat povijest kolko god se neki trudili !!!

LI
lika64
22:33 12.04.2017.

sramota što rade Zagrebu. Ili je u pitanju namjera da se uništi Zagreb i sruši stadion za stambenu gradnju

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
23:00 12.04.2017.

Odavno pišem da je sve u rukama jedne osobe pa zagreb nema ni udrugu građana zagrepčana to jest ima tri kluba zatvorena i nijedan ne vodi zagrepčanin a nogometni klub zagreb je uništen namjerno al eto uskoro su izbori izađimo birajmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije