Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na meti rasista

Balotelli je rekao sucu da želi otići

'Italian supporter wearing Mario Balotelli\'s face mask cheers before the game against Spain at their Group C Euro 2012 soccer match in Gdansk, June 10, 2012.     REUTERS/Kai Pfaffenbach (POLAND  - Ta
'KAI PFAFFENBACH'
12.06.2012.
u 21:21

Igrač bi trebao dobiti žuti karton za prijetnje da će napustiti travnjak, šokantna je Platinijeva reakcija

Balotellijev menadžer Mino Raiola “otkrio” je razlog zašto je njegov štićenik onako podbacio u srazu sa Španjolcima. Prema svjedočanstvima fotoreportera, smještenih neposredno uz travnjak Arene Gdanjsk, španjolski navijači rasistički su vrijeđali Marija, koji je mađarskom sucu nekoliko puta zaprijetio da će napustiti travnjak!? To je u skladu s naputkom kakav je engleskim reprezentativcima uoči puta u Ukrajinu dao Douglas Alexander iz ministarstva vanjskih poslova...

Priča je došla i do Michela Platinija čija je reakcija šokirala Raiolu. Predsjednik Uefe kazao je kako bi za prijetnju napuštanja travnjak igrač trebao dobiti – žuti karton.

Menadžer šokiran

– Začuđen sam takvom Platinijevom izjavom, očekivao bih drugačiji stav. Mario je već imao ovakvih problema u Italiji, gdje rasizam smatramo ignorancijom čovjeka, a Platini nije napravio ništa kako bi zaštitio nogometaše izložene takvim uvredama. U Engleskoj je stav prema rasizmu mnogo oštriji, tamo su u sprečavanju te vrste incidenata daleko ispred ostalih u Europi – kazao je Raiola.

Talijanski savez nije uputio službeni protest Uefi niti je najavio takav korak. Kao da ne žele dolijevati ulje na vatru uoči utakmice s Hrvatima. No, nije naodmet upozoriti hrvatske navijače – u slučaju rasističkoga vrijeđanja, neće vam se progledati kroz prste kao Španjolcima.

Podsjetimo, HNS je 2008. platio 30.000 švicarskih franaka zbog rasističkoga vrijeđanja Emilea Heskeya u Maksimiru i od tada su hrvatski navijači pod posebnim povećalom Uefe. A prema iskazima fotoreportera, tristotinjak Španjolaca na utakmici u Gdanjsku Balotelliju je hukalo pri svakom dodiru s loptom.

– Bio sam smješten iza gola, ispred tribine sa španjolskim navijačima. Svi su hukali, radili majmunske grimase kada je Balotelli bio u posjedu lopte. Vođe hukača bila su dvojica u dresovima kakve nosi Rafa Nadal. Zaštitar je sve to vidio i nasmijao se, njemu je to bila zafrkancija. Ništa nije napravio – ispričao je jedan od fotoreportera.

Na udaru neonacista

Kad smo već kod “ludog” Balotellija, njegov stav o rasizmu nije nimalo iznenađujući. Nedavno je tresnuo kako bi u slučaju da netko na njega na ulici baci bananu, sigurno završio u zatvoru.

– Zato što bih ga ubio!

Još 2009. godine u Rimu publika ga je gađala bananama, a u veljači ove godine vrijeđali su ga i navijači Porta na Dragau kad je tamo gostovao s Manchester Cityjem. Balotelli je bio i na udaru neonacista u Italiji, koji su tražili da ne igra za nacionalnu momčad. U Italiji je zbog toga ugašena web-stranica Stormfront sa sjedištem u SAD-u, na kojoj su objavljivane rasističke poruke prema Balotelliju. Pisalo je: “On je crnac i Židov, trebao bi igrati za Izrael, a ne za Italiju!” Balotellija, rođenog s prezimenom Barwuah, posvojila je talijanska obitelj židovskog porijekla...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije