Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Split 0:0

Balakov: Treba nam jedna domaća pobjeda za mir...

hajduk
Tino Jurić/Pixsell
10.03.2012.
u 20:07

Gradski derbi Hajduka i Splita privukao je na tribine poljudske ljepotice čak 13.000 gledatelja.

Nema dvojbi, dvoboj Hajduka i Splita, unatoč mršavih 0:0, jedini je pravi gradski derbi u Hrvatskoj, barem tako se može zaključiti po broju gledatelja, u Poljud je stiglo preko 13 tisuća znatiželjnika.

Naravno, daleko je to od svjetskih gradskih derbija, ne mogu se Hajduk i Split mjeriti po tradiciji i značaju, na gostujućoj tribini bilo je sedam navijača, ali sve u svemu ovaj splitski dvoboj ima barem nekakav okus. Predsjednik Splita Slaven Žužul ostao je vjeran svojoj tradiciji, nije došao u svečanu ložu, na svim Splitovim gostovanjima utakmice gleda s tribine, pa je tako bilo i u Poljudu. A nije bilo ni svečanog ručka, kasno se javio Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, pa se Žužul kurtoazno ispričao poslovnim obvezama.

Nije Maleš morao čekati petak da pozove Žužula na ručak. No, dogovoren je zajednički ručak, koji će se održati prvom prigodom. A na travnjaku je iznenadio Splitov trener Tonči Bašić. Iz momčadi je izbacio kapetana Andriju Vukovića, nervoza kroz tjedan i udaranje nogom u reklamu stajali su ga derbija. Službeno objašnjenje je da je njegov izostanak procjena stožera. Na vrata je stao debitant u prvoj ligi, 25-godišnji Danijel Zagorac. Mirko Hrgović, Ante Vitaić i prvi strijelac \"crvenih\" Romano Obilinović također nisu bili u Bašićevoj slagalici, ali barem su se našli na klupi. Bašić je u Poljudu jurišao s tri napadača, želio je s brzancima Čopom, Rebićem i Barabanom sijati strah u Hajdukovoj, kako smatra, sporoj obrani.

S druge strane Balakov je ostao vjeran proljetnoj momčadi, po prvi put otkako je trener Hajduka ista momčad je igrala treću utakmicu zaredom. Hajduk je pritiskao, u prvih dvadeset minuta imao šest kornera. Imao je i prigode Vukušića u 18. i 31. minuti, ali jednom je Zagorac bio na mjestu, drugi put je Vukušić bio neprecizan. Anas Shrabini teško je dolazio do daha, često je bio u sendviču između iskusnih Marčića i Križanca. Split je vrebao kontre, jednom je imao pet na dva, Čop je šutirao u Blaževića. Imali su gosti nekoliko opasnih situacija, ali u pravilu im je nedostajao završni udarac. Nastavak je ponudio uspavanku, sudac Gabrilo u jednom je trenutku pogriješio nepotrebno zaustavivši Vukušića kada je krenuo sam prema Zagorcu.

A mini vatromet zbio se u u 76. i 77. minuti. Najprije je Blažević u situaciji \"jedan na jedan\" skinuo udarac Rebiću, a suprotnoj strani isto je Zagorac napravio Vukušiću. Bijeli mogu biti nezadovoljni, izgubili su dva boda, Balakov je ovog proljeća u tri utakmice ostvario još jednu pobjedu, a Hajduk ne zna za pobjedu u Poljudu.

- Realno je ovih 0:0, žao mi je što nije bilo golova. Imali smo svoje prigode, blokirali smo Hajdukovu lijevu stranu, znali smo da nam otamo prijeti opasnost – kazao je Bašić. Hrabro je ušao u utakmicu Splitov trener, na klupi je ostavio Hrgovića, Obilinovića i Vitaića, a prije utakmice iz momčadi je odstranio kapetana Andriju Vukovića. Na vrata je stao debitant Danijel Zagorac, koji je uz Ivica Križanca bio najbolji igrač utakmice.

- To je odluka struka, nadam se da je bila dobra. Živim s njima osam mjeseci, Vuković je dugo branio, u krizi je, a Zagorcu vjerujem. Našeg kapetana ne želimo izgubiti, vjerujemo u njegov rad – kazao je Bašić.

- Nisam zadovoljan, kako ću biti zadovoljan kad nismo pobijedili. Utakmica je bila borbena, šteta što nije bilo golova. Lopta nije išla kako smo htjeli, a Split je igrao slično bunkeru, zatvarao sredinu, koju nije bilo lako probiti – rekao je Balakov i nastavio:

- Treba nam jedna domaća pobjeda za mir i samopouzdanje.

Anas Sharbini, junak pobjede nad Zagrebom, nije se vidio, još jednom je potvrdio nedostatak kontinuiteta.

- Ne može se ponoviti ono iz Zagreba, prvi dio se trudio, a u nastavku smo imali fazu kada smo izgubili strpljenje, tako i on – objasnio je Balakov.

Komentara 15

OB
-obrisani-
20:15 10.03.2012.

Plan je bio do kraja sezone 39 bodova tj. maximum...prva dva macica se bacaju u more.

Avatar feudalac
feudalac
20:22 10.03.2012.

\"...Anas Shrabini teško je dolazio do daha, često je bio u sendviču između iskusnih...\" Biliću uzmi Ananasa u reprezentaciju, dečko igra u životnoj formi, gledali su ga ljudi iz Arsenala, Reala, Barcelone, Bayerna...

OB
-obrisani-
20:20 10.03.2012.

Sharbini MORA pod hitno u repku....-:)) ))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije