Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBAJU LI TO NAPRAVITI?

Austrijanci žele ulicu nazvati po sarajevskom treneru: Ideju podržalo već nekoliko tisuća građana

Pixsell
02.05.2022.
u 19:49

- Ivica Osim bio je Sturmov trener stoljeća. Osim po sportskim uspjesima, bio je primjer i kao čovjek - stoji između ostalog u objašnjenju tamošnje socijalističke mladeži čija je ovo ideja

"Ivica Osim Straße" ispisuje se na društvenim mrežama nakon što je preminuo legendarni sarajevski trener Ivica Osim. Pokrenula se peticija, osnovana je Facebook grupa u kojoj se skupilo već gotovo pet tisuća članova u roku od samo jednoga dana, kako bi Strauss s Grbavice dobio svoju ulicu u Grazu, gradu u čijem je Sturmu ispisivao najljepše trenutke svoje karijere i u kojemu je, na kraju, i preminuo... Dijele se fotografije, pišu zamolbe, razlozi i statusi.

- Ivica Osim bio je Sturmov trener stoljeća. Osim po sportskim uspjesima, bio je primjer i kao čovjek - stoji između ostalog u objašnjenju tamošnje socijalističke mladeži čija je ovo ideja.

Tijekom igračke karijere Osim je bio poznat po nadimku "Strauss s Grbavice" zbog svoje iznimne tehnike kojom je dirigirao igraom sarajevskog Željezničara u kojemu je proveo najveći dio karijere. Za Željezničar je igrao od 1959. do 1970. godine te je 1967. godine proglašen za najboljeg igrača Jugoslavije. Potom je otišao u Francusku gdje je igrao za Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Trenerskim poslom počeo se baviti 1978. godine te je do 1986. godine bio na klupi svog matičnog Željezničara s kojim je 1985. stigao i do polufinala Kupa UEFA.

Od 1986. do 1992. godine bio je izbornik Jugoslavije s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine stigao do četvrtfinala. 

Kasnije je još vodio Partizan, Panathinaikos, Sturm, JEF Uniteda, a posljednji tangažman imao je kao izbornik Japana.

>> Korteo navijača Dinama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije