Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POBJEDA

Strijelac prvog gola Austrije: To je bio jaki šok za Hrvate

Osijek: Razo?arani reprezentativci nakon izgubljene utakmice protiv Austrije rezultatom 3:0
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
04.06.2022.
u 10:32

"Znali smo da neće biti laka utakmica, da je Hrvatska sjajna momčad i to se moglo vidjeti na trenutke u prvom poluvremenu. Kad smo poveli, mislim da je to bio jaki šok za Hrvate."

Igrali smo kao momčad, kazao je austrijski izbornik Ralf Rangnick nakon pobjede (3-0) nad Hrvatskom u Osijeku, u njegovoj prvoj utakmici za kormilom Austrije.

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u dvoboju 1. kola 1. skupine Lige nacija u Osijeku od Austrije s 0-3 (0-1).

 "Imali smo problema u prvih 30 minuta s sustavom 3-5-2 i jedva da smo imali pristup bilo kojoj fazi igre. Bilo nam je od pomoći što smo onda prešli na sustav 4-2-2-2 i tada nam je bilo puno lakše. Mislim da smo potpuno kontrolirali igru ​​u drugom poluvremenu. Na samom kraju smo mogli i više golova dati. Zadovoljan sam učinkom u zadnjih sat vremena, a uopće mi se nije svidjelo prvih pola sata. Nakon postignutih golova nismo pali, bili smo vrlo kompaktni u veznom redu i zapravo nismo Hrvatima dopuštali da dođu u šansu. Još nema razloga za euforiju. Igrali smo kao momčad, tako to mora biti u modernom nogometu, da se svi igrači udruže da zajedno brane gol", kazao je Rangnick.

Strijelac prvog gola Marko Arnautović hvalio je igru Austrije.

"Već sam rekao da igrači opet imaju energije, svi ponovno žele pokazati da se želimo vratiti i da smo samo dobra momčad. To je ono što imamo i danas smo to dokazali. Znali smo da neće biti laka utakmica, da je Hrvatska sjajna momčad i to se moglo vidjeti na trenutke u prvom poluvremenu. Kad smo poveli, mislim da je to bio jaki šok za Hrvate".

>> Pogledajte i špalir za Vukovarske leptiriće

Komentara 1

JM
JMN
10:50 04.06.2022.

Nije stvar u igračima nego u treneru. Dalić je u Rusiji imao pobjednički stav, djelovao je svježe i odlučno. Danas djeluje izmučeno i mlako. Također, okružio se pomoćnicima (Olić, Ćorluka i Mandžukić) kojima nitko ne može ništa prigovoriti zbog njihovih karijera, ali koji su svi slični po tome da nemaju nikakvog trenerskog iskustva i da ih po osobnosti krasi više srčanost, a manje inteligencija. Iz tog možemo zaključiti da ih je Dalić vjerojatno izabrao da mu drže atmosferu i ne dovode u pitanje njegove trenerske ideje. Dalić je u Rusiji naslijedio posloženu ekipu koju je većinom posložio još Slaven Bilić. Naslijedio ju je blizu svog vrhunca koji je bio oko 2016.-e na Euru gdje samo zbog mlitavog Čačića nismo više napravili. Na žalost, Dalić se pokazao kao jako loš izbor za napraviti smjenu generacija i potpuno se pogubio u tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije