Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEL POTRO: HRVATI SU FAVORITI

Argentinci zatražili inspekciju ITF-a jer sumnjaju da Hrvatska mulja s podlogom u Areni!

Del Potro
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.11.2016.
u 11:43

- Vjerujem da će površina terena biti jako brza što odgovara njihovoj igri, no to ćemo provjeriti kada stignemo u Zagreb - kazao je Del Potro u Buenos Airesu prije polaska za Hrvatsku.

Najbolji argentinski tenisač Juan Martin Del Potro rekao je uoči polaska za Zagreb kako je Hrvatska favorit protiv Argentine u finalu Davis Cupa jer su njeni tenisači bolje rangirani na svjetskoj ljestvici, ali i da je situacija slična polufinalu kada su u gostima pobijedili Veliku Britaniju.

- Hrvati su favoriti za pobjedu, bolje su od nas rangirani. Vjerujem da će površina terena biti jako brza što odgovara njihovoj igri, no to ćemo provjeriti kada stignemo u Zagreb - kazao je Del Potro u Buenos Airesu prije polaska za Hrvatsku.

Argentina je u službenom dopisu zatražila od Svjetske teniske federacije (ITF) inspekciju terena u zagrebačkoj Areni sumnjajući da bi podloga mogla biti “brža od dopuštene”, na kakvoj je morala igrati u prvom kolu u Poljskoj. Kasnije je svladala Italiju i Veliku Britaniju u Glasgowu.

Del Potro smatra da se Argentinci nalaze u sličnoj situaciji kao uoči polufinala u Glasgowu.

- Ondje smo iznenadili sami sebe pobjedom i ulaskom u finale. Nismo to bili očekivali - rekao je.

Del Potro je snažno uzletio na ATP ljestvici nakon što je skoro prestao igrati zbog problema sa zglobovima i tri operacije. Sezonu je počeo kao 1045. igrač svijeta, a sad je 38. igrač na svijetu. Ovoga ljeta osvojio je srebro na OI u Rio de Janeiru, a sada želi i prvi naslov Davis Cupa u povijesti Argentine.

- Ovo finale je lijepa nagrada za sav napor kojeg sam učinio kako bih se vratio igranju tenisa - izjavio je 28-godišnji tenisač koji do sada dva puta igrao u finalu Davis Cupa i oba puta ostao bez naslova oba puta izgubivši od Španjolaca (2008, 2011).

Na put prema Hrvatskoj krenuli su i njegovi suigrači Federico Delbonis (41.na svijetu) i Guido Pella (59.) dok će im se Leonardo Mayer (138.) priključiti u Zagrebu nakon što je u četvrtak ispao s Challenger turnira u talijanskoj Bresciji. Argentinci slijeću u Zagreb u subotu 16 sati a u nedjelju će trenirati na alternativnom terenu kojeg će im ustupiti Hrvatski teniski savez. U ponedjeljak će vježbati u Areni, dvorani s 15.000 mjesta gdje se igra finale.

Argentinci su ukupno četiri puta igrali u finalu Davis Cupa i svaki put izgubili. Godine 1981. od SAD-a u Cincinnatiju, 2006. od Rusije u Moskvi, 2008. od Španjolske u Mar de Plati pa 2011. opet od Španjolske, taj put u gostima u Sevilli.

Argentina je ove sezone stigla u finale nakon triju gostujućih pobjeda – protiv Poljske u Gdanjsku, Italije u Pesaru i Velike Britanije u Glasgowu – te ima pozitivan povijesni rezultat protiv Hrvatske. Argentinci su bili bolji od Hrvata 2002., 2006. i 2012. godine.

Hrvatska, osvajač Davis Cupa 2005., stigla je u finale pobjedama nad Belgijom, SAD-om i Francuskom. Predvode ju Marin Čilić (7.), Ivo Karlović (20.), Borna Ćorić (48.) i Ivan Dodig (118.)

Finale se igra idući vikend, od 25. do 27. studenog.

Komentara 5

FT
feel_the_coruption
13:06 19.11.2016.

Glavno da je naslov bombastičan, ostale stvari u novinarstvu nisu bitne... Pa naravno da traže provjeru, to je finale Davis cupa, i mi bi to isto tražili da se igra u Argentini...

DH
dalibor.hren
17:40 19.11.2016.

Vjerojatno će se igrati na ledu!?

DU
Deleted user
15:31 19.11.2016.

Del Potro je svjestan da je Hrvatksa favorit, ali zbog toga dace i vise nego sve od sebe da osvoji DC. Hrvatska reprezentacija ne smije to olako shvatiti i uzivati na lovorikama favorita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije