Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale kupa: Dinamo - Slaven

Antolić: Moramo se dobro pomučiti kako bismo izborili dvostruku krunu

Dinamo - Slaven Belupo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
09.05.2016.
u 19:22

Dinamo i Osijek u utorak, 10. svibnja, u osječkom Gradskom vrtu (18 sati) igraju finale hrvatskoga kupa. Plavi brane dvostruku krunu osvojenu lani

Pehar za osvojeni naslov prvaka već je u Dinamovoj vitrini, ali su napravili mjesta i za Rabuzinovo sunce.

Posljednja momčad koja stoji na putu prema osvajanju kupa je Slaven Belupo. Finale se igra u utorak osječkom Gradskom vrtu u 18 sati.

Dinamo je 20 puta osvajao naslov u kupu, 13 puta u Hrvatskoj. Posljednji puta prošle godine u Maksimiru protiv Splita nakon jedanaesteraca.

U Koprivnici je u petak Dinamo pobijedio Slavena sa 3:0 i u Osijek stiže kao favorit. 

- Pritisak je na nama. Favoriti smo u finalu kupa i ne bježimo od te uloge - rekao je Dinamov kapetan Domagoj Antolić.

No, u ovom dvoboju bit će posebnog naboja.

- Neće biti ni slično kao u petak, oni će biti pametniji. Tijekom prvenstvenog dvoboja su kao i mi odmarali neke igrače. Moramo se dobro pomučiti kako bismo izborili dvostruku krunu - ističe Antolić.

Momčad iz Koprivnice pokazala se u drugom dijelu prvenstva vrlo opasnom.

- Slaven je pokazao da ima kvalitetnu momčad koja se želi nadigravati, a to mi se jako sviđa. Oni se neće sigurno povući ili zabiti u bunker - oprezan je kapetan plavih.

Dinamo je osvojio 11. hrvatski naslov u nizu, ali nema mnogo vremena za slavlje.

- Jako smo sretni i ponosni na osvojeni naslov, ali mi smo Dinamo i odmah nakon osvojenog trofeja ili dobrog rezultata - želimo još jedan. Tako sada gledamo prema Osijeku gdje nam neće biti lagano, no atmosfera u momčadi je sjajna i svi skupa želimo na najbolji mogući način zaključiti sezonu. Boljeg zatvaranja od obrane duple krune ne može biti - kaže Dinamov trener Zoran Mamić.

Slavenov trener Željko Kopić vjeruje da njegova momčad nije bez izgleda.

- Svjesni smo snage Dinama koji je uvjerljivo naša najkvalitetnija momčad i opravdano favorit. Mi ćemo igrati najbolje što možemo, vrlo odgovorno i u takvoj utakmici sve je moguće. Za finalni susret posebno smo se pripremali jer i mi imamo pravo osvojiti ovaj veliki trofej, što bi bio najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti - naglasio je Željko Kopić.

>>Dokumentarni film Miljenka Manjkasa koji razotkriva sve tajne krvavog derbija Dinamo – Crvena zvezda

Komentara 7

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:59 09.05.2016.

Bit će rapsodija u plavom, Dinamov orkestar će to savršeno odsvirati.

TO
toljaga22
19:57 09.05.2016.

Dinamo i Osijek? Ma dajte, molim Vas.

MA
magnum2013
07:05 10.05.2016.

Igra se finale Kupa republike Hrvatske. Na stranicama Večernjeg lista svašta možemo pročitati. O Brekalu, "propustima" Dinama, ali zanimljivo da o jednoj stvari nigdje ništa ne piše." Nacionalna" TV ne prenosi utakmicu nogometnog finala svoje države. Ili se ja to varam kako je to nacionalna TV?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije