Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Ante Čačić: S ovakvim Lukom izgledamo moćno, prodorno...

Hrvatska-Turska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
13.06.2016.
u 06:29

Ćorluka ima nekoliko šavova na tjemenu, svaki put kad bi udario loptu glavom stvarao se hematom koji bi prsnuo. Ali nije želio van!

Minute su sporo odmicale, naši su se valjali, Turci nešto kao napadali, ali odbijali su se o zidove hrvatske obrane. Navijači su prekrižili ruke, samo da se ne ponovi 2008. godina. Neće valjda. No ovo je neka drukčija priča, osam godina poslije ispričana je na drukčiji način. Način Luke Modrića. Fatih Terim je vrtio, pokušavao, ali na kraju je samo mogao pogledati u nebo i kazati: “Dobro smo prošli.”

Čak tri vratnice naših

Hrvatska je imala prigodu razbiti Tursku, pogodili smo tri vratnice (Srna, Brozović, Perišić), imali još šest-sedam odličnih prigoda.

– Priznajem, Hrvatska je bila bolja, posebno u drugom poluvremenu. Ni zamjene nisu ispunile moja očekivanja. Hrvatska je jaka, može otići daleko na Euru – iskreno je priznao poraz Fatih Terim.

Toliko nam je bio kost u grlu, valjda je sad došlo vrijeme da se prestanemo vraćati mislima u taj Beč, na Prater. Dok se Terim znojna čela vadio pred svojim izvjestiteljima, objašnjavao zašto Turan i Çalhanoğlu nisu bili na nivou, okrenuli smo se Anti Čačiću. Hrvatska s njegovim potpisom odaslala je jasnu, moćnu poruku cijeloj Europi. Bila je to demonstracija znanja, ne i fizičke moći. Ali kad imaš takve majstore poput Modrića i Rakitića, onda je grijeh trčati kao navijen. Lakoća probijanja bokova, s jedne strane prolazio je Perišić, s druge Srna kojem je odlično sekundirao Brozović... Mandžukić u sredini je napast za svakog, još kad stoperi odigraju tek s jednom pogreškom (Vida je zakasnio u skoku pri Tufanovoj prigodi), onda je jasno da svi naši snovi imaju opravdanje. Čačić nije euforičan tip, gledajući ispod naočala i vrteći žicu od slušalica u rukama, odgovarao je na pitanja kao da je koju minutu prije vodio neku utakmicu HNL-a. Glas je dobio posebnu boju kada mu je spomenut Luka Modrić.

– Ovo je bilo najbolje izdanje Luke Modrića u reprezentativnom dresu, bio je istinski vođa momčadi, dao je gol odluke. S ovakvim Lukom Hrvatska izgleda drugačije i prodornije – kazao je Čačić.

Modrić je bio heroj pobjede, ali jedan od junaka bio je i Ćorluka kojem je krvarila glava nakon što ga je Tosun udario laktom.

Bilo je i nekih slabosti

– Ima nekoliko šavova na tjemenu, svaki put kad bi udario loptu glavom stvarao se hematom koji bi prsnuo. Nije želio van – kaže Čačić.

Nije bio opterećen time što je Hrvatska propustila toliko šansi. Nogomet je varljiv, kada ne zabiješ, najčešće ti se to vrati, ali ovo je bio hrvatski tango u Parizu. Ne i posljednji.

– Nije me bilo strah da ćemo primiti gol. Vidjeli ste da smo mi išli po drugi gol, željeli ga. Imam skupinu igrača koja odlično reagira na sve. Ni promjene nisam želio raditi ranije jer smo sve imali pod kontrolom – rekao je Čačić.

Pobjeda nad Turskom gotovo nam sigurno donosi ulazak u drugi krug, ali Čačić se ne želi baviti kalkulacijama.

– Nismo još osigurali drugi krug. Svojim kolegama i igračima govorio sam da se više plašim Češke nego Turske. Moramo izaći što prije iz ove pobjede, sad je dvoboj s Češkom najvažniji. Nećemo kalkulirati! – poručio je Čačić.

Za kraj je stavio naglasak na nastavak Eura.

– Ambicije su protiv svakoga težiti pobjedi. Nećemo se opuštati, tražit ćemo slabosti i u današnjoj utakmici, ponavljat ćemo stvari koje su bile dobre, ispravljati one koje su bile loše.

Komentara 14

CU
cungalunga
07:05 13.06.2016.

Jel itko skonto kako je divno ne gledati Petrova Karamarka Oreškovića i Kim-Jong Zokija na naslovnicama pa barem i na jedan dan

LL
LUDI LJUDI
06:58 13.06.2016.

Igrala je Hrvatska i sa slabijim reprezentacijama, ali nikada toliko zrelo. Konačno igra dostojna pojedinačnih vrijednosti. A sada, mirno i bez euforije, utakmicu po utakmicu i što dalje. Bravo za kompletnu momčad. Tek sad su ekipa.

MO
mobitel20
07:34 13.06.2016.

Bravo momci, bravo izbornice, bravo Hrvatska ! Neka pati koga smeta, hehehe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije