Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI PROTIV SALZBURGA

Ante Čačić ga potjerao iz Maksimira, pobijedio zloćudnu bolest, a sada kaže: Dinamu je ovo biti ili ne biti

Marija Bistrica: Hodo?aš?e sportaša u svetište Majke Božje Bistri?ke
Matija Topolovec/PIXSELL
11.10.2022.
u 13:29

- Dinamo ima šanse, kako ne bi imao, pa igra kod kuće, bit će dobra atmosfera na stadionu i plavi sami odlučuju o sebi. No, nemojmo se zavaravati, nešto će se pitati i austrijsku momčad, ne dolazi ona u Zagreb tek toliko da dođe.

Nikola Pokrivač dvije godine igrao je u Salzburgu. Podsjetimo, 2008. preselio se iz Maksimira u Monaco, a iz Kneževine potom nakon godinu dana u Mozartov grad. Odigrao je 46 utakmica i osvojio naslov austrijskog prvaka. I danas se s veseljem podsjeća na te dvije godine provedene u Salzburgu.

- Te dvije godine bile su mi najbolje, nikad mi nije bilo bolje, to su mi najljepše nogometne godine. Salzburg je sjajan klub, vrhunski organiziran, s maksimalnim uvjetima kakve kao igrač možete samo poželjeti, sve što sam trebao za igranje nogometa, ondje sam imao - sa smiješkom vratio se na te dane u Austriji.

Imaju sjajnu skautsku službu

Nakon Salzburga, vratio se u Dinamo, no nije se dugo zadržao, sjećamo se da je njega i Jerka Leku današnji trener plavih Ante Čačić potjerao samo dan nakon što su plavi preko Maribora izborili ulazak u skupinu Lige prvaka.

"Ovakvi kakvi su, nisu mi potrebni. Nije bilo nediscipline, ali ne vidim želju u njihovim očima", bilo je tadašnje objašnjenje trenera Čačića.

S Lekom je sve izglađeno, Čačić je ponovno u dobrim odnosima s bivšim Dinamovim dokapetanom, no odnosi s Pokrivačem nisu takvi.

- Nemamo nikakve odnose, nismo nikad ni imali neke dobre odnose - kaže nam sada Pokrivač.

No, pustimo te stvari, ono što je važnije susreti su Salzburga i Dinama, prvo onaj austrijski u kojem su domaćini pobijedili golom iz jedanaesterca.

- Sigurno nije sramota izgubiti od kluba kao što je Salzburg, iako to ipak nije onaj nekadašnji Salzburg, koliko god je i sada jako dobar. Mislim da je prije bio jači, imao je puno većih igračkih imena. No, sad igra s mladom momčadi, većinom s igračima od 19 do 21 godine koji čak i znatno manje igraju u austrijskom prvenstvu, a više u Ligi prvaka. No, Salzburg ima sjajnu skautsku službu i dovodi odlične mlade igrače, sjetimo se da su u njemu igrali Mane, Haaland, Soriano. Uostalom, nije slučajno, otkako ga je prije 16 godina preuzeo Red Bull, osvojio 16 naslova prvaka.

Dobro, pa nije ni Dinamo daleko od takvih rezultata u našoj ligi, pa ni u stvaranju igrača.

- Istina, imaju dosta sličnosti, pogotovu u toj dominaciji u domaćim natjecanjima.

Dinamu sad, prema svemu sudeći, treba pobjeda da bi i na proljeće igrao na europskoj sceni, bilo u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi.

- Dinamo ima šanse, kako ne bi imao, pa igra kod kuće, bit će dobra atmosfera na stadionu i plavi sami odlučuju o sebi. No, nemojmo se zavaravati, nešto će se pitati i austrijsku momčad, ne dolazi ona u Zagreb tek toliko da dođe. Moj je dojam da je Dinamo mogao u prvoj utakmici bolje proći, ali neću sad pametovati o tome kako je trebao igrati, no morao je tamo osvojiti barem bod, ali plavi sad imaju priliku sve okrenuti u svoju korist. Dinamu i Salzburgu ova je utakmica biti ili ne biti, zapravo zadnji vlak da se izbore za to da i na proljeće igraju na europskoj sceni, jer mislim da u posljednja dva kola kada i jedni i drugi igraju s Milanom i Chelseajem neće moći nešto više napraviti, Milan i Chelsea se dižu i jednostavno "moraju" proći skupinu. Pustimo sad to što je Dinamo pobijedio u Zagreb, u deset utakmica s njim jednu bi dobio i to je bila ta - rekao je Nikola Pokrivač, iza kojega je i teška bolest.

- Prije par dana bio sam na kontroli, idem jednom godišnje i sve je dobro, sad sam miran godinu dana - dodao je Pokrivač koji i dalje igra nogomet.

- Igram pomalo, u Pušći, na poziciji libera ili stopera - zaključio je Pokrivač.

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:24 11.10.2022.

Danas ako do poluvremena ne bude 2:O za DInamo , Čačiću, vrijeme je da se jedan iz zadnje linije zamijeni s napadačem!! Ne kasniti s izmjenama! Ajde bar ne krećemo s 3 stopera nego 2!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije