Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA SITUACIJA

ANKETA Vjerujete li da će Hrvatska izboriti plasman na Euro?

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska
Foto: Nick Potts/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.10.2023.
u 09:45

Do kraja kvalifikacija i Hrvatska i Wales imaju po još dvije utakmice i računica je vrlo jasna. Ako žele izboriti direktan plasman na Euro, vatreni u ta dva kola moraju osvojiti više bodova od Walesa.

Porazima od Turske i Walesa, hrvatska nogometna reprezentacija je zakomplicirala svoju situaciju u borbi za plasman na Euro koji će iduće godine organizirati Njemačka. Turska sada vodi na ljestvici skupine sa 16 bodova i osigurala je jedno od prva dva mjesta koja vode na Euro. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova i susret manje od Turske. No, Wales je u prednosti zbog boljeg omjera u međusobnim susretima pa Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u borbi za plasman u Njemačku. Četvrta je Armenija sa sedam bodova, dok je Latvija na dnu s tri boda.

Do kraja kvalifikacija i Hrvatska i Wales imaju po još dvije utakmice i računica je vrlo jasna. Ako žele izboriti direktan plasman na Euro, vatreni u ta dva kola moraju osvojiti više bodova od Walesa. Hrvatski prvo očekuje gostovanje u Latviji 18. studenoga, te ogled protiv Armenije 21. studenoga u Zagrebu, dok će Wales 18. studenoga gostovati kod Armenije, a tri dana kasnije ugostiti Tursku. Za plasman na Euro Hrvatska mora u tim utakmicama osvojiti više bodova od Walesa. Ako bi na koncu bili bodovno poravnati, Velšani bi bili bolji zbog boljeg međusobnog skora. Podsjećamo, prva utakmica u Splitu je završila 1-1, a večeras je Wales pred svojim navijačima slavio sa 2-1.

Ako ne uspijemo osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini ostaje nam i prilika kroz dodatne kvalifikacije koje smo osigurali kroz Ligu nacija. Kako vidite rasplet kvalifikacija, glasujte u našoj anketi.

RASPORED DO KRAJA KVALIFIKACIJA

15. studenoga, 2023.
Armenija - Wales
Latvija - HRVATSKA

21. studenoga, 2023.
HRVATSKA - Armenija
Wales - Turska

Standings provided by Sofascore
 

Komentara 6

PA
pajokola1
08:50 17.10.2023.

Prolazimo 100%, nemože Wels dobiti slijedeće dvije tekme , Hrvatska može i to je jasna računica,ali nismo se smjeli dovesti u ovu situaciju, Dalić najveći krivac.

DU
Deleted user
20:49 16.10.2023.

Vjerujem u boga , ali ne u ovu "ha ha " reprezentaciju

PU
Pametan-u-moru-ludih
16:27 16.10.2023.

Gotovo je. Sa ovim igracima nebi dobili utakmicu protiv amatera sa invalidetom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije