Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeno priopćenje

ANKETA je bila jasna, ali sudačka komisija kaže: Osijek nije oštećen na Poljudu

Screenshot / MaxSport
07.11.2022.
u 17:04

Oglasila se u sudačka komisija HNS-a koja smatra kako je sa suđenjem bilo sve u redu.

Nakon osoba koje su u javnom prostoru zadužene za komentiranje suđenja, oglasila se i sudačka komisija o spornim detaljima iz derbija između Hajduka i Osijeka. 

Podsjetimo, napravili smo anketu OVDJE u kojoj je glasovalo preko 10 tisuća ljudi i rezultati su vrlo jasni: preko 70 posto čitatelja smatra kako je Osijek zakinut u Splitu.

Ipak, sudačka komisija je uvjerena kako su Ciprani dobro obavili posao na Poljudu, dok se uopće ne spominje lakat u glavu Slavka Bralića koji je zaradio frakturu nosa. 

Njihovo mišljenje prenosimo u cijelosti:

HAJDUK - OSIJEK

Sudac: Antoniou Menelaus. Pomoćni suci: Tziortzis Omiros i Giorgou Pavlos. VAR sudac: Kostas Rovrrtas.

25. minuta: Sudac utakmice ispravno je procijenio incident unutar kaznenog prostora Hajduka. Kontakt braniča Hajduka i napadača Osijeka kada obojica igrača međusobno koriste ruke da bi ostvarili dozvoljeni 'fizički, nogometni kontakt' razmatranjima i duhom PNI-e ne smatra se prekršajem. Projekcija zamrznute slike koja ilustrira završno stanje cjelokupnog izazova nije relevantno razmatranje i dokaz postojanja prekršaja PNI-e dostatnog za dosuđivanje kaznenog udaraca. KNS HNS-a podsjeća VAR suce da u incidentima ovakve i slične prirode tijekom OFR pregleda snimke precizno slijede protokol te da su dužni ponuditi sucu utakmice cjelokupni izazov u realnoj brzini, a ne samo tzv. frame' izolirane slike početka ili završetka incidenta.

65. minuta: Propust suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac) razmatra se propuštenim incidentom sukladno VAR protokolu. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora rukom je ostvario kontakt s loptom. Razmatrajući da se ruka braniča u trenutku kontakta s loptom nalazi iznad razine ramena, smjernicama PNI-e, ovaj incident jasno se smatra 'prekršajem kažnjive igre rukom'. Ispravna VAR intervencija omogućava sucu donošenje ispravne presude, dosuđivanje kaznenog udarca.

Standings provided by Sofascore

>> Snimka za naježiti se: Brutalna koreografija Torcide, cijeli Poljud pjeva 'Dalmacijoooo'

 

Komentara 2

IN
Ineboimorejeplavo
20:03 07.11.2022.

vidi kustic i ekipa da ovo ide predaleko a opet moraju gurat hajduka, puno je privatne love ukljuceno i transfere i podmicivanja

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
18:01 07.11.2022.

Kada je Ristovski skinuo Grgića na istom mjestu onda je sudački expert rekao: lopta nije bila blizu i nitko ne bi bio sretan da se sude ovakvi penali. Objektivna Hrvatska publika nekoliko mjeseci kasnije opet bi zakidala Hajduk... ali ovaj put na način da se penal dosudi... ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije