Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči zadnjih okršaja

Anderlecht slavio u gostima, Ajax svladao NEC (video)

Jelle Van Damme
Reuters
12.12.2009.
u 09:32

Momčadi Ajaxa i Anderlecha proslavile su pobjede u petak u svojim nacionalnim prvenstvima, a uoči njihovog međusobnog dvoboja u Europa ligi, koji će biti vrlo bitan i za zagrebački Dinamo.

Anderlecht je u prvoj utakmici 18. kola belgijske Jupiler lige u gostima svladao Westerlo s 2:0. Strijelci za Anderlecht bili su Romelu Lulaku u 34. i Nicolas Frutos u 81. minuti. Bila je to osma uzastopna pobjeda Anderlechta u prvenstvu, odnosno deveta u nizu u međusobnim susretima protiv Westerloa.

Anderlecht je sada učvrstio vodstvo na ljestvici sa 44 boda, osam više od Club Bruggea na drugom mjestu. Dakako, Anderlecht ima i utakmicu više.

Ajax je, pak, u prvom dvoboju 17. kola nizozemske Eredivisije u Amsterdam Areni svladao NEC iz Nijmegena 3:0. Bio je to dvoboj Dinamovih suparnika u Europa Ligi ove i prošle (tada u Kupu UEFA) sezone, a Ajax je do uvjerljive pobjede stigao bez većih poteškoća, budući da NEC ove sezone igra dosla slabije nego prošle.

Strijelci za ''kopljanike'' bili su Luis Suarez u 45. minuti, Siem De Jon u 65. i Mitchell Donald u 78. minuti. Suarezu, vodećem strijelcu Erdivisije, ovo je bio već 18. prvenstveni pogodak ove sezone. Argentinac hrvatskih korijena Dario Cvitanich cijelu je utakmicu odgledao s klupe Ajaxa, koji je i dalje impresivan na domaćem terenu. U osmom nastupu upisao je sedmu pobjedu, uz jedan remi.

Pa ipak, Ajax je tek treći na ljestvici u nizozemskom prvenstvu, sada sa 38 bodova. Ispred njega su, uz utakmicu manje, Twente s 44 i PSV s 42 boda.

Ajax i Anderlecht sastat će se u četvrtak, 17. prosinca, u 6. kolu A skupine Europa lige. Istog dana u istoj skupini igrat će na maksimirskom stadionu Dinamo i Timişoara. U slučaju pobjeda Dinama i Ajaxa, zagrebački klub napokon će prezimiti u Europi. Anderlechtu je za plasman u šesnaestinu finala dovoljan jedan bod u Amsterdam Areni.

Jupiler liga, 18. kolo:

Westerlo - Anderlecht 0:2

Redoslijed: 1. Anderlecht 44, 2. Club Brugge 36 (-1), 3. G. Beerschot 31 (-1), 4. Gent 30 (-1)...

Eredivisie, 17. kolo:

Ajax - NEC Nijmegen 3:0

Redoslijed. 1 Twente (-1) 44, 2. PSV 42 (-1), 3. Ajax 38, 4. Feyenoord 31 (-1)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije