Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB PARIZA Trojac sazano protivnike na posljednjem Mastersu sezone

Ančiću Schüttler, Čilić na Seppija, Karlo na Kiefera

Ančić u Parizu 2004. godine
import
25.10.2008.
u 15:39

Ždrijebani su parovi prvog kola za posljednji ATP Masters Series turnir sezone u Parizu na kojem će nastupiti Ivo Karlović, Marin Čilić i Mario Ančić, možda i Ivan Ljubičić.

Ivo Karlović, koji je trenutno 20. tenisač svijeta, igrat će u 1. kolu protiv Nijemca Nicolasa Kiefera, trenutno 37. tenisača svijeta. Karlović s Kieferom nema dobra iskustva, iako je dobio njihov prvi međusobni susret, 2003. u Šangaju. No, u preostala tri meča bolji je bio 31-godišnji Nijemac, a jednom i u Parizu, ali ne na ovom turniru već u 1. kolu Roland Garrosa prije tri godine. Posljednji dvoboj Karlović i Kiefer odigrali su prošle godfine u osmini finala Madrida, kada je Kiefer slavio nakon dva tie-breaka. Pobjednik dvoboja u Parizu igrat će protiv branitelja naslova i 8. nositelja, Argentinca Davida Nalbandiana.

Mario Ančić (36. ATP) je, kao i Karlović, u gornjem dijelu ždrijeba, a za prvog protivnika je također dobio iskusnog Nijemca, 32-godišnjeg Rainera Schüttlera, trenutno plasiranog na 32. mjestu ulazne ATP ljestvice. U njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, prije dvije godine u Tokiju, slavio je Splićanin u tri seta. Pobjednik tog dvoboja u 2. kolu ide na 9. nositelja, Argentinca Juana Martina Del Potra. Karlović i Ančić mogu se sastati u osmini finala, ukoliko obojica dobe po dva meča.

Marin Čilić (23. ATP) nalazi se u donjem dijelu ždrijeba. U 1. kolu igrat će protiv Talijana Andreasa Seppija, 34. na ulaznoj ljestvici. Seppi je Čilića svladao tri puta u četiri dosadašnja susreta, jednom u kvalifikacijama (lani u Cincinnatiju), a dva puta u Hrvatskoj. Seppi je, naime, bio bolji u osmini finala zagrebačkog ATP turnira 2006. godine, te ove godine u Davis Cup susretu u Dubrovniku. Čilić je jedinu pobjedu protiv Seppija proslavio 2006. u Gstaadu, na zemljanoj podlozi. Pobjednik novog ogleda hrvatskog i talijanskog tenisača igrat će u 2. kolu protiv 14. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta.

Uz Karlovića, Čilića i Ančića, u glavnom turniru mogao bi zaigrati i Ivan Ljubičić, ukoliko u 2. kolu kvalifikacija pobijedi Argentinca Guillerma Canasa. Ljubičić je u kvalifikacijama postavljen za 2. nositelja, a u 1. kolu svladao je Francuza Laurenta Recouderca 6-3, 7-6(3).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije