Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD VELOM TAJNE

Amerikanci s misterioznom momčadi ulaze u svijet Formule 1

05.02.2009.
u 14:35

Najnovija priča koja se tiče oktanskog cirkusa govori o novoj, za sada misterioznoj momčadi, koja bi se u Svjetsko prvenstvo uključila već sljedeće sezone.

Informaciju donosi britanski Autosport, a prema neslužbenim informacijama, momčad se osniva u Sjedinjenim Američkim Državama, a nosi ime USF1. Inicijativu za osnivanje nove momčadi pokrenuli su automobilistički novinar Peter Windsor i Ken Anderson, bivši tehnički direktor Ligiera i Onyx F1 timova.

Isti izvor navodi kako ambiciozni dvojac već ima blagoslov "maloga velikog šefa" Formule 1 Bernieja Ecclestonea koji im daje potpunu podršku u ovome riskantnom projektu, prije svega zbog globalne financijske krize koja potresa sve, pa tako i autoindustriju, a najbolji pokazatelj toga je i povlačenje Honde iz Svjetskog prvenstva.

Slogan momčadi glasi "Made in America", a glavni stožer trebao bi se nalaziti u Charlotteu, inače centru Nascara. Poligoni za testiranja su navodno već spremni, a USF1 će se uglavnom orijentirati na američku tehnologiju dok će u prednosti biti domaći vozači. Sve je izglednije kako će Force India i Super Aguri dobiti opasne kandidate za posljednje mjesto u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva, osim ako Amerikanci ne skrivaju nekog jakog asa u rukavu?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije