Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
no homo

Američki košarkaš kažnjen s 40.000 dolara zbog 'anti-gay' ponašanja

NBA: Washington Wizards at Brooklyn Nets
Foto: Brad Penner/REUTERS
1/3
11.02.2023.
u 13:11

Košarkaš Brooklyn Netsa Cam Thomas morati će platiti ozbiljnu novčanu kaznu zbog svoje izjave tijekom komentiranja tradea u kojem je Kyrie Irving napustio momčad iz New Yorka i otišao u Dallas Maverickse.

Poslije utakmice u kojoj su Netsi pobijedili Chicago Bullse Thomas je govorio za američku televiziju TNT, prenosi Sportklub. Tom prigodom upitan je za komentar na izjavu novog-starog igrača Brooklyn Netsa Spencera Dinwiddieja. Podsjetimo, donedavni bek Dallasa u šali je rekao kako Brooklyn možda nije dobio najboljeg igrača u tom tradeu, ali da je svakako dobio najlepšeg.

- A u tom pogledu im je pomoć zaista bila neophodna - rekao je kroz smijeh Dinwiddie šaleći se s novim suigračima.

Na šalu se nadovezao i Thomas:

Jan 19, 2023; Phoenix, Arizona, USA; Brooklyn Nets guard Kyrie Irving (left) and Cam Thomas react as they walk back to the locker room after losing to the Phoenix Suns at the Footprint Center. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports Photo: Mark J. Rebilas/REUTERS
Foto: Mark J. Rebilas/REUTERS

- Rekao bih da mi već imamo dečke koji dobro izgledaju, ‘no homo’ - dodao je.

Izraz ‘no homo’ koristi se na engleskom jeziku i koji bi se najbliže preveo izrazom ‘nisam homoseksualac’. Ipak, liga njegovo korištenje izraza "no homo" nije protumačila kao šalu te je igrač, unatoč tome što se ispričao, kažnjen s 40 tisuća dolara zbog, kako se navodi, korištenja pgrdnog i podcjenjivačkog jezika.

- Želim se ispričati zbog neosjetljivih riječi koje sam iskoristio u intervjuu. Bio sam uzbuđen zbog pobjede i pokušavao sam se našaliti. Sigurno mi plan nije bio uvrijediti nekoga, ali shvaćam kako to vjerojatno jesam učinio - napisao je 21- godišnji košarkaš u isprici na društvenim mržama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
18:35 11.02.2023.

Zar se ne smije reći da vam je neki muškarac lijep i da niste homoseksualac? Kuda to vodi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije