Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boka za l'equipe

Alen Bokšić: 'Predsjednik se derao na mene, jedan igrač je za mene najjači od svih'

Zagreb: U emisiji Pressing by Igor Štimac gostovao Alen Bokšić
Marko Prpic/PIXSELL
10.11.2022.
u 17:08

Bokšić je 1991. godine iz Hajduka prešao u Marseille za milijun i pol eura. Proslijeđen je na posudbu u Cannes, a onda se, nakon pola godine, vratio na Velodrome, te u sezoni 1992./1993. predvodio Marseille do oduzetog naslova francuskog prvaka osvajanja LP-a

Jedan od najboljih hrvatskih napadača svih vremena, Alen Bokšić, progovorio je za ugledni L'Equipe, rijetka je to prilika da ikonu HR nogometa vidimo u medijima. 

Bokšić se u razgovoru prisjetio svojih igračkih dana iz tada vrlo jakog europskog prvaka Marseillea te odnosa sa pokojnim predsjednikom Bernardom Tapiejem, ali je i otkrio tko je najbolji igrač s kojim je igrao u bogatoj karijeri. 

- Danas općenito malo gledam nogomet, ali pošto je Igor Tudor tu, da, pratim rezultate. Nisam vidio sve utakmice jer je u Splitu lijepo vrijeme, a ja uživam. Za mjesec-dva bit će mi hladno i sve ću gledati. 

- Odigrao sam važnu utakmice kod kuće protiv Glasgow Rangersa, ne baš dobro… Već utakmice prije, u Nantesu, pobijedili smo 2-0 i zabio sam dva gola, ali nisam bio dobar. Zabio samo zato što smo stvarno bili jači od ostalih. Nisam trčao, jako me boljelo stopalo. Zatim, nakon Glasgowa, igrali smo u Saint-Étienneu gdje sam opet bio povrijeđen. Iste večeri zvoni mi kućni telefon, javim se i čujem: 'Dobro večer, Alene, ovdje tvoj predsjednik', a ja odgovaram: 'O, dobro večer, predsjedniče, kako ste?' Počeo se derati na mene, a onda me pitao kako sam ja. Odgovorio sam mu da sam u redu, a on je nastavio: 'Ne, nisi dobro, tri utakmice si šepao!' Kažem mu: 'Predsjedniče, boli me noga', jer mu to liječnik nije rekao, a on me pita: 'Jesi li napravio rendgensku snimku? Ne? Učini to ovaj tjedan, treniraj kako hoćeš ili ne treniraj, ali u subotu, za utakmicu, želim da budeš spreman!' - otkrio je jednu anegdotu s preminulim bivšim čelnikom OM-a. 

- Bez sumnje, Chris Waddle. Iako nikad nisam igrao s njim, nego sam samo trenirao, ali on je radio te stvari… Sjećate li se utakmice protiv Milana (1-0, 1991.)? Bio je jedini igrač koji je izludio Paola Maldinija u cijeloj karijeri. A to je bio Maldini velikog doba, imao je 25 godina i vatrene noge. Zaljubljen sam u Waddlea, ludog talenta i sjajnog tipa. Iz Marseillea je 1992. otišao u Sheffield, pa ga 1993. više nije bilo, ali prije finala je nas je posjetio u hotelu i trenirao s nama. Možete li zamisliti da igrač iz drugog kluba danas dolazi trenirati s nekom momčadi prije finala Lige prvaka? Za mene je on najjači od svih i uvijek sam ga smatrao jako podcijenjenim - rekao je mišljenje o najboljem suigraču. 

Standings provided by Sofascore

>> Izjave igrača Dinama nakon poraza od Milana pogledajte u videu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije