Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesretne okolnosti

'Zbog nesreće kolegice vraćam se na male ekrane'

Foto: HRT
1/6
08.12.2019.
u 10:03

- Naša urednica imala je nezgodu s biciklom, i to baš na jedno kišno jutro, tako da je umjesto na poslu završila u Traumatološkoj bolnici.Oporavlja se nakon operacija, nedostaje nam, no redakcija mora raditi kako zna i umije - ističe Maja Njirjak.

Maja Njirjak, poznato HTV-ovo lice, ponovno se vraća na male ekrane. Maja se pridružuje uigranoj ekipi emisije Art a la carte koja se svake nedjelje oko 22 sata emitira na Trećem programu HRT-a. Od ove nedjelje zaljubljenici u plesne teme, konkretnije suvremeni ples - doći će na svoje.

Tako će emisija koja je u fokusu imala raznolik kulturni sadržaj (od opera, književnosti, arhitekture...) te su ju uz urednicu Lidiju Špiranec uređivale i vodile: Lada Džidić, Jana Haluza te Lidija Lacko Vidulić, sada dobiva pojačanje s Majom Njirjak, koja se nedavno vratila u Program HTV-a. Njirjak je preuzela mjesto urednice i to zbog spleta nesretnih okolnosti. 

- Naša urednica Lidija Špiranec imala je nezgodu s biciklom, i to baš na jedno kišno jutro, tako da je umjesto na poslu završila u Traumatološkoj bolnici. Sada je dobro, hvala Bogu! Oporavlja se nakon operacija, nedostaje nam, no redakcija mora raditi kako zna i umije - govori Maja koju je mjesto urednice zapalo ususret emisije posvećene 100-toj obljetnici Bauhausa i 30. obljetnici Studija dizajna u Zagrebu. U njihovom je odjelu, ističe, sve dobro posloženo pa velikih iznenađenja nema, a posebno ju veseli što će sada svoje minute u kulturnom programu pronaći i suvremeni ples.

Pogledajte i kamo su nestale i što rade bivše prve dame TV-a.

- Zahvalna sam što su Lidija Špiranec i vodstvo kuće imali sluha za suvremeni ples i dali mi priliku da ga vratimo u program HTV-a. Naime, kako HRT3 zapravo i ima plesne jingleove  za očekivati je da ponudi i sadržaj koji se veže uz njegov vizualni identitet. Suvremeni ples i balet su imali u drugoj polovici 20.stoljeća čvrsto mjesto na televiziji, redovito su se snimale plesne koreografije, predstave, emisije su bile posvećene plesnoj umjetnosti,  no, onda je to iščezlo u prijelazu s 20/21. st. - ističe Njirjak i dodaje kako joj je glavni problem pri stvaranju emisije bio taj što nisu imali lako dostupne materijale vezane uz suvremeni ples.

-Zavirila sam u našu arhivu s divnim snimkama Studija za suvremeni ples iz 70-ih, razgovarala sam s Majom Bezjak (balerinom i pionirkom prvih ''baletnih filmova'), redateljem Vladislavom Kneževićem koji je u eksperimentalnom filmu na umjetnički način portretirao butoh plesača, a odnos plesa u sedmoj umjetnosti u uvodnoj reportaži kronoški opisuje kritičar Hrvatskog radija Ivan Žaknić.  To je tek početak, jer u studiju su gosti kultna redateljica plesnih filmova Liliana Resnick (Ljiljana Mikulčić), filmolog Daniel Rafaelić te plesačica Martina Nevistić koja nam je ustupila pravo emitiranja njezina posljednjeg plesnog eksp.filma ''Pulsar'' kojega će gledatelji premijerno vidjeti u ovu nedjelju! - najavljuje dugogodišnja novinarka i urednica Maja Njirjak.

Foto: HRT

 

Ključne riječi
HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije