Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen haker

U Americi do 60 godina zatvora, u Hrvatskoj samo novčana kazna

scarlett johansson
Foto: pixsell
1/4
28.03.2012.
u 10:25

Iako je je kazao da se kaje, nastavio se baviti svojim "hobijem" i nakon što je sve priznao FBI-ju zbog čega će do početka suđenja biti u zatvoru.

Nakon 11 mjeseci istrage pronađen je muškarac koji je na internetu objavio fotografije gole hollywoodske zvijezde Scarlett Johansson. Riječ je o Christopheru Chaneyu, kojemu prijeti čak do 60 godina zatvora jer je, uz priznanje da je objavio Scarlettine slike, priznao i još devet drugih djela. Među njima je i 50 provala na e-mail račune Mile Kunis, Christine Aguilere i drugih poznatih osoba.

Ameri vole presedane

Iako je kazao da se kaje, nastavio se baviti svojim “hobijem”, zbog čega će do početka suđenja biti u zatvoru.

– Anglosasko pravo voli presedane, nema zakonski propisane kazne za neko djelo. U ovoj priči presudno će biti kako je Chaney došao do tih fotografija – govori naš poznati odvjetnik Hrvoje Ladan.

U Hrvatskoj, dodaje, 1. siječnja 2013. na snagu stupa novi kazneni zakon prema kojemu će se za neovlašteno snimanje i prisluškivanje, prema članku 144., također moći kazniti kaznom do godinu dana zatvora. No ovako drakonskih kazni, kaže, kod nas nema.

Naši traže samo novac

– A naše celebrityje i ne zanima nekog strpati u zatvor. Uglavnom traže novac kao naknadu štete za ono što je o njima napisano ili ih je paparazzo snimio u škakljivoj situaciji – kaže Ladan.

Nekad je u Hrvatskoj također bila propisana zatvorska kazna za kaznena djela protiv časti i ugleda, no sada je samo novčana. Naknade štete u Engleskoj i u Americi puno su veće nego kod nas, a u Švedskoj se zbog takvih prijestupa može i u zatvor.

Scarlett Johanson novac nije mogao zadovoljiti. Nikad prije, ni na jednom filmu, nije otkrila intimne dijelove svoga tijela, ovo su bile njezine prve nage fotografije. FBI je na njezinu prijavu odmah proveo istragu, no na internetu kao da su se natjecali tko će bolje oponašati glumičine poze. Nastala je i posebna internetska stranica na kojoj je svatko mogao postaviti svoju vlastitu verziju. Novi je pokret nazvan Scarlett Johanssoning.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
17:36 28.03.2012.

dobri neki hackeri na slikama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije