Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak legende

U 78. godini preminula Zdenka Vučković, tužnu vijest potvrdio prijatelj

Zdenka Vučković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
08.03.2020.
u 10:47

Nakon kratke i teške bolesti, preminula je poznata hrvatska pjevačica Zdenka Vučković, potvrdio je njezin dugogodišnji prijatelj Ronald Braus za 24 sata.

Poznata hrvatska pjevačica Zdenka Vučković preminula u 78. godini života nakon kratke i teške bolesti, javlja 24 sata. Njima je tužnu vijest potvrdio Ronald Braus, njezin dugogodišnji prijatelj koji je zbog odlaska pjevačice bio neutješan.

- Pamtit ću je po vječitoj svježini, energiji, neiskvarenosti. Bila je naša prva djevojčica koja je postala zvijezda, koja je ostvarila sjajnu karijeru - rekao je.

Inače, Vučković je osvojila publiku hitovima poput "Moja mala djevojčica" koji je otpjevala s legendarnim Ivom Robićem, a u karijeri dugoj više od 60 godina mnoštvo je osvojila svojim stasom.

- Dan nakon što smo Ivo Robić i ja 1958. na Opatijskom festivalu otpjevali ‘Moja mala djevojčica’, iz hotela Kvarner nije se moglo ni ući ni izaći. Ljudi su se u redovima gurali za autograme. Želim svakom pjevaču da barem jednom doživi takav prijam publike - izjavila je Zdenka jednom prigodom.

Prisjetite se svih pobjednika Dore.

Vučković se rodila u Zagrebu 20. lipnja 1942. godine u građanskoj obitelji, a zbog hita s Robićem spremno je lansirala karijeru prve tinejdžerske pop zvijezde 1960-ih. Otpjevavši neslužbenu himnu Zagrebu "Zagreb, Zagreb", njezin status ikone više nitko nije propitkivao. Kad bi ju vidjeli na ulici, mame bi često svojoj djeci govorile kako je to teta koja pjeva "Zeko i potočić".

Zdenka Vučković
1/13

- Tražili su me da im pjevam, a ja sam uvijek htjela da pjevamo zajedno. I tako smo nasred ceste pjevali i ‘Zeku i potočić’ i ‘Moju malu djevojčicu’. Onda sam morala ići pa su trčali za mnom, bili tužni... - ispričala je jednom prilikom obožavana pjevačica od koje se danas opraštaju brojni kolege glazbenici i obožavatelji.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar zlatko.djalog
zlatko.djalog
11:05 08.03.2020.

Počivala u miru!

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
12:27 08.03.2020.

Laka ti zemlja draga Zdenka, obilježila si dio mog djetinjstva, dječaštva i rane mladosti. Zbogom.

VI
vidum
11:45 08.03.2020.

Na 24sata komentari nisu dopušteni, pa koristim priliku da se oprostim sa pjevačicom u koju su valjda sva djeca bivše države bila zaljubljena. Počivaj u miru teta Zdenka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije