Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bernie marsden

Preminuo prvi gitarist Whitesnakea, od kolege se oprostio i Dino Jelusić

Foto: PLAA/ZDS
1/4
26.08.2023.
u 10:02

Bernie Marsden s poznatim bendom nastupao je tijekom 70-ih i 80-ih godina, a nakon toga je uplovio u solo vode. Bernie je za Whitesnake snimio debitantski EP i prvih pet albuma, a u solo karijeri objavio je dva albuma: And About Time Too i  Look At Me Now. Vijest o smrti potvrdila je njegova obitelj.

U 72. godini života preminuo je prvi gitarist Whitesnakea Bernie Marsden, a vijest je potvrdila njegova obitelj. U priopćenju koje su objavili otkrili su da je glazbenik umro mirno u četvrtak navečer, a pored njega su bile njegova supruga Fran i kćeri Charlotte i Olivia.  

Poručili su i da Marsden nikada nije izgubio strast prema glazbi te pisanju i snimanju novih pjesama. 

U glazbenu povijest upisao se kao jedan od najistaknutijih britanskih rock i blues gitarista, a Marsden je napisao ili bio koautor nekoliko hitova Whitesnake uključujući "Fool for Your Loving", "She’s a Woman", "Walking in the Shadow of the Blues", "Trouble" i "Here I Go Again".

S poznatim bendom nastupao je tijekom 70-ih i 80-ih godina, a nakon toga je uplovio u solo vode. Bernie je za Whitesnake snimio debitantski EP i prvih pet albuma, a u solo karijeri objavio je dva albuma: And About Time Too i  Look At Me Now.

VEZANI ČLANCI

Trideset godina nakon svog odlaska iz Whitesnakea, 2011. godine, ponovno je nastupio s poznatim britanskim bendom i to na švedskom Rock Festivalu te tako postao jedini originalni član benda koji je kasnije nastupio.

Početkom 2017. godine objavio je i autobiografiju "Where's Ma Guitar: On The Tourbus With The Snakeman" u kojoj je pisao o svom glazbenom putu, a uključivala je mnoge nepoznate detalje i privatne fotografije. 

Osim rada na autorskoj glazbi, nastupio je i s nekim od najvećih rock imena svih vremena među kojima su Robert Plant, Paul Weller, Jon Lord and Gary Moore.

Od glazebnika su se oprostile mnoge kolege koji su nastupali s njim te kazali da je bila čast dijeliti pozornicu s njim. Od Marsdena oprostio se i naš Dino Jelusić koji trenutno nastupa u poznatom bendu. Dino se javio na Facebooku te uz Bernievu sliku kratko poručio:

- Počivao u miru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije