Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon kratke bolesti

U 32. godini života preminuo jedan od najtalentiranijih novinara: 'Bio je divan kolega'

Instagram
07.03.2024.
u 14:24

Vijest o smrti 32-godišnjeg novinara objavila je njegova televizijska kuća na svojem profilu na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Voditelj BBC-a Scotland Nick Sheridan preminuo je nakon kratke bolesti, javlja BBC. Vijest o smrti 32-godišnjeg novinara objavila je sama televizijska kuća u objavi na društvenoj mreži X u četvrtak ujutro.

Radio je na programima Reporting Scotland, Drivetime, Nine i Seven Days otkako se pridružio BBC-ju Škotska 2018. godine. Voditelj informativnog programa Gary Smith rekao je da je Nick bio "divan kolega nama koji smo radili s njim otkako se pridružio BBC-ju Škotska 2018." 

- Bio je silno talentiran novinar, voditelj i pisac - i jedan od onih rijetkih ljudi koji uljepšavaju živote svima oko sebe. Duhovit, pametan, ljubazan. Divan čovjek. - dodao je.

VEZANI ČLANCI:

- Naša srca su uz njegove roditelje, koji su bili uz njega proteklih deset dana, uz njegovog partnera Lewisa i svu ostalu njegovu obitelj i prijatelje, zaključio je.

Škotski premijer Humza Yousaf odao je počast Sheridanu opisujući ga kao "izuzetno talentiranog novinara i pisca". - Jako će nam nedostajati. Moje su misli s njegovom obitelji, njegovim brojnim prijateljima i doista njegovim kolegama. To će bez sumnje biti vrlo tužno vrijeme za njih - dodao je.

GALERIJA: Biste li ga prepoznali? Pogledajte kako se naš voditelj mijenjao kroz godine

1/22

Sheridan je podrijetlom iz Wexforda u Irskoj, a u medijima je radio više od desetljeća. Prethodno je proveo dvije godine izvještavajući i predstavljajući RTE News2day, informativni program za mlade na irskoj nacionalnoj radioteleviziji, prije nego što je prešao u glavnu redakciju gdje je radio na desku za vanjske poslove.

BBC-ju Škotska pridružio se kao istraživač, prije nego što je postao snimateljski novinar, dopisnik i voditelj. Napustio je svoje radno mjesto kako bi se fokusirao na pisanje knjiga za djecu, ali je nastavio kao stalni slobodni voditelj na BBC-jevim radijskim i TV programima. 

VIDEO: Tatjana Jurić: Ne možete mene nadmašiti, bila sam ostavljena mjesec dana pred vjenčanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije