Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
57 godina braka

Tuga u obitelji legende 'Monty Pythona': 'Njena je smrt za mene neopisivo velik gubitak'

Foto: Profimedia
1/6
02.05.2023.
u 19:35

Helen, supruga Michaela Palina, s kojom je bio u braku 57, godina je preminula. Vijest je još i tužnija upravo zbog toga što su tu godišnjicu proslavili prije samo dva i pol tjedna.

Sir Michael Palin, najpoznatiji po ulozi u 'Monty Pythonu' na svojoj službenoj stranici podijelio je tužnu vijest. Naime, Michaelova supruga Helen, s kojom je bio u braku 57, godina je preminula. Vijest je još i tužnija upravo zbog toga što su tu godišnjicu proslavili prije samo dva i pol tjedna. 

- Moja najdraža supruga Helen umrla je mirno u ranim jutarnjim satima u utorak. Nekoliko je godina patila od kroničnih bolova, a stanje joj se pogoršalo zbog zatajenja bubrega - napisao je Palin i nastavio: 

- Upoznali smo se na ljetovanju kad smo oboje imali 16 godina, a vjenčali smo se u ranim dvadesetima. Prije dva i pol tjedna smo proslavili 57. godišnjicu braka. Njezina je smrt za mene neopisivo velik gubitak, kao i za naše troje djece i četvero unučadi. Helen je bila temelj mojeg života. Njezino mudro prosuđivanje je utjecalo na sve moje odluke - zaključio je. 

2015 Tribeca Film Festival - Special Screening Narrative: 'Monty Python And The Holy Grail'2015 Tribeca Film Festival - Special Screening Narrative: 'Monty Python And The Holy Grail' at Beacon Theatre"n"nFeaturing: Michael Palin, Helen Palin"nWhere: New York City, New York, United States"nWhen: 24 Apr 2015"nCredit: PNP/WENN.comPN2/WENN/PIXSELL
Foto: PN2

Michael i Helen zajedno su imali troje djece, Thomasa, Williama i Rachel.

Osim zbog uloge u Monty Pythonu, Michael je značajan i zato što je autor brojnih putopisnih dokumentaraca. Posjetio je na svojim putovanjima i neke lokacije kao što su Sjeverna Koreja, a i Himalaje.

Pisac je i nekih putopisnih knjiga. Vitezom je proglašen 2019. godine zbog svojih doprinosa kulturi, putovanjima i geografiji. 

VIDEO Kći Nede Ukraden: Stan koji dijelimo je toliko velik da se moramo dozivati mobitelima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije