Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IKona

Tri poznate Hrvatice udružile snage i pokrenule novi brend: 'Stvorile smo kolekciju koja skriva nesavršenosti'

Foto: Promo
1/8
03.06.2021.
u 07:00

Dugogodišnja suradnja Marijane Batinić s dizajnericom Kristinom Burjom i stilisticom Ivom Gradišer izrasla je u novi modni brend.

Dugogodišnja suradnja voditeljice Marijane Batinić i dizajnerice Kristine Burje te stilistice Ive Gradišer pretvorila se u novu modnu priču kojoj su dale ime IKona, a svoju prvu kolekciju voditeljica, dizajnerica i stilistica predstavile su ovog vikenda u magičnoj Istri.
OI Istria maslinik pretvorio se u malu modnu oazu kada su njime prošetale manekenke u kreacijama koje su osmislile tri dame i svaki komad nosi dio estetike i stila koje godinama grade i njeguju Marijana, Kristina i Iva.

Svevremenska priča
Cilj im je bio osmisliti svevremenske komade odjeće koje mogu nositi žene različite tjelesne građe, i to na način da im komadi iz njihove kolekcije sakriju nesavršenosti, a istaknu ono najbolje na njima. – U kreacijama s potpisom IKona sam u potpunosti svoja i odjeća ne nosi mene, nego ja nju. S nestrpljenjem sam čekala lansiranje ove priče i osjećam veliku odgovornost! Između mene i publike postoji povjerenje, a ako iza nečega stojim svojim imenom, to mora biti sasvim usklađeno s mojom estetikom. Ovo je samo dio naše kolekcije, ostali komadi moći će se pronaći u Krie Design boutiqueu – zadovoljno nam kaže Marijana. Objasnila je i kako se rodilo ime modnog brenda iza kojeg stoji sa svojim suradnicama.

Foto: Arena Hospitality Group
– Ime kolekcije IKona simbolizira modnu povezanost triju različitih žena s istim modnim ciljem. To su Iva, Kristina i “ona” – Marijana, odnosno svaka žena koja se u odjeći koju nosi želi osjećati sigurno, slobodno i samouvjereno, poput prave IKone stila – objašnjava voditeljica. Marijana često ističe da ne prati slijepo trendove i da je njezin stil klasičan s malim pomakom. Najvažnije joj je da joj se sviđa ono što nosi i da je zadovoljna kako joj stoji, a kada su u pitanju stylinzi za emisije koje vodi, tu se u potpunosti prepušta u ruke stilistice Ive, dok za privatne prilike ova mama dviju djevojčica bira odjeću koja joj je udobna. Nedavno je rekla kako joj je kvaliteta odjeće na prvom mjestu jer je prije znala gomilati odjeću, a sada pomnije razmišlja o kvaliteti i iskoristivosti komada koji kupuje jer ne želi da joj se stvari gomilaju u ormaru.

Zato će prednost uvijek dati bezvremenskim komadima baš poput onih koji se nalaze i u kolekciji IKona. Iva već dugi niz godina surađuje s Marijanom na brojnim televizijskim projektima kao i na Marijaninim javnim nastupima i pronašle su odličan zajednički jezik i njihova suradnja nebrojeno je puta bila pohvaljena od modnih kritičara koji stil RTL-ove voditeljice često stavljaju kao primjer savršenog istančanog modnog ukusa.

Foto: Arena Hospitality Group
– Moja uloga u cijelom projektu bila je uskladiti Marijanin modni stil s kreativnom vizijom Kristine Burje. Odabir kvalitetnih materijala i boja bio nam je imperativ. Važna nam je i multifunkcionalnost odjeće. U današnje vrijeme konzumerizma zadovoljna sam postignutim jer je riječ o komadima koji su, uz manje preinake i modne dodatke, nosivi u različitim prilikama, lako se mogu modificirati i prilagoditi različitim tipovima žena! – objasnila je Iva svoj dio zadatka u postupku stvaranja ove modne kolekcije.

Međunarodni uspjeh
Kristina Burja dobro je poznato ime s naše modne scene čiji su dizajnerski talent prepoznali i u inozemstvu te  je nakon Abu Dhabija, Los Angelesa, Las Vegasa, Rima i Milana svoje kolekcije predstavila na Arab Fashion Weeku koji je posebno zanimljiv modnoj javnosti te se obraća velikom modnom tržištu, a Kristina ima i svoj showroom u Los Angelesu. Kristina voli izazove i pomicanje granica.

– Moj dizajn mora imati dublju poruku, mora biti glasniji od trenda. Upravo to vam pruža i IKona, naša kolekcija s pričom. S obzirom na to da iza nje kao inspiracija stoji prava žena, Marijana, ona automatski postaje još relevantnija i autentična. A to je divno! – naglašava Burja čije se kreacije nosile i poznate dame Hollywooda poput glumice Tyre Banks.
Osim Tyre Banks, Krie Design su u Los Angelesu odabrale i druge poznate osobe poput dobitnice Grammyja i poznate pjevačice Ashanti, pa Rhone Bennett, pjevačice grupe En Vogue, glumice i pjevačice Adrienne Elize Houghton, jedne od glavnih ljubimica kultnog redatelja Davida Lyncha Mädchen Amick ili Daniele Pick, prelijepe supruge Quentina Tarantina.
Tu su i ekscentrična Gigi Gorgeous, pjevačica Kiana Lede, glumice Shannon Purser i Racquel Bianca John, a u njezinim kreacijama odrađena su i brojna snimanja za magazine poput meksičkog Cosmopolitana. Njezine kreacije rado nose i domaće zvijezde poput Elle Dvornik, s kojom je također osmislila jednu modnu liniju, kao i Indira Levak, Franka Batelić, Andrea Andrassy, Antonija Blaće i brojne druge poznate Hrvatice. Svoju modnu filozofiju, koju je utkala sa suradnicama i u IKonu, u jednom intervju objasnila nam je ovako:

– S obzirom na to da sam protiv bilo kakvih klasifikacija i stavljanja u okvire, jedino što bi Krie žena zaista trebala biti jest biti svoja. To je ljepota koja dolazi iznutra, nevezano za dob, boju puti ili boju kose, konfekcijski broj ili iz kojeg dijela svijeta dolazi. Drago mi je što vidim da je Krie Design uistinu univerzalna i internacionalna priča, namijenjena svim ženama.•

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Albine Grčić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije