Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON RAZGOVORA SA ŽELJKOM MARKIĆ

Transrodna dizajnerica oplela po influencerici Doris: 'Nemaš pravo prozivati ljude na ovakav način'

Foto: Instagram/privatna arhiva
1/14
17.09.2020.
u 16:08

Nakon što je influencerica Doris Stanković gostovala kod Željke Markić u podcastu te objasnila kako smatra da transeksualne osobe imaju poremećaj seksualnog identiteta, stigla je reakcija transrodne modne kreatorice Romane Taylor.

Otkako su se mediji raspisali o influencerici Doris Stanković, nakon što je objavila prijepisku s porečkim restoranom od kojeg je tražila jelo u zamjenu za promidžbu na svom Instagram profilu, reakcije na njezine daljnje izjave i medijske istupe ne jenjavaju. Nakon što je na cijeli slučaj u Poreču reagirao redatelj Dalibor Matanić, sada se nakon Dorisinog gostovanja u podcastu Željke Markić javila transrodna modna kreatorica Romana Taylor.

Naime, 20-godišnja influencerica objasnila je Željki Markić kako smatra da transeksualne osobe imaju poremećaj seksualnog identiteta, a nakon toga modna kreatorica, koja je uspješno završila tranziciju, je objasnila za Story.hr kako se osjeća prozvano nakon što je pročitala Dorisine riječi.

- Revoltirana sam i povrijeđena kao žena koja je prošla pakao kroz cijelu tranziciju, ali i kao ljudsko biće. Ako sam ja bolesna, kakvi su onda ti ljudi koji su me kroz moj put zlostavljali. Ja sam bila hrabra, a ne bolesna. Nikome nikada nisam radila probleme, a ovom se izjavom osjećam prozvano - započela je Romana koja je 2018. bila na operaciji spola u Beogradu, a u ožujku 2019. se vjenčala u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu za supruga Marka Jurinu.

1/6

- Ako si influencerica, ne smiješ tako nastupati. Ne osuđujem te, ali ti moram nešto poručiti. Moj je život vrijedan koliko i tvoj. Svi smo jednaki. Radi na sebi, jer si na krivom putu. Živi u ljubavi. Nemaš pravo prozivati ljude na ovakav način. Draga Doris, upoznaj me. Pozivam te da sjednemo zajedno pred medije i da se uvjeriš kakva sam zapravo - poručila je direktno mladoj Doris objašnjavajući pritom da misli kako stavovi djevojke vuku korijene iz lošeg odgoja.

- Nisam vjernica, ali ih poštujem. Ovo je poziv na nasilje koji budi još veći gnjev kod onih koji nas ne podržavaju. Jako mi je žao što je Doris među njima. Neiskusna je i ne zna što je život. Krajnje je nedopustivo dati medijski prostor takvim ljudima - tvrdi Taylor koja se prije promjene spola zvala Romano Bantić Romantico, a koja smatra da se više ne boji zbog same sebe koliko zbog mladih koje tranzicija očekuje.

 

Komentara 9

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
17:14 17.09.2020.

bolestan čovjek... zašto se ne liječi?

KV
kvatri
17:09 17.09.2020.

Sad se i ova rugoba, ni baba ni deda, dosjetila poraditi si na popularnosti.

JO
jorgen
16:53 17.09.2020.

Možda bi im bilo lakše da si ipak priznaju da imaju poremećaj. Doktori govore o visokom postotku suicida kod transrodnih osoba jer unatoč operacijama koje su im danas na raspolaganju - i dalje nisu sretni, padaju u depresiju i dižu ruku na sebe. Očigledno sreću traže na krivom mjestu. Ne očekujte da će vas medicina, farmaceutika ili ne znam kakvih zahvati dovesti do Trona Sreće. Prihvatite sve što jeste, pa makar to bili i poremećaji. Priroda je puna deformiteta, pa što. Čemu iluzija da je sve normalno ili standardno, kada nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije