Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen Sarajevo Film Festival

Tomislav Tomašević na crveni tepih stigao u društvu samozatajne supruge Ive, u braku su sedam godina

Sarajevo: Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa suprugom prošetao crvenim tepihom 29. Sarajevo Film Festivala
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/8
19.08.2023.
u 09:32

Suprugu zagrebačkog gradonačelnika Ivu Mertić Tomašević nemamo priliku često vidjeti u javnosti pa je mnoge iznenadio zajednički dolazak u Sarajevo. Samozatajna Iva u javnosti je posljednji put snimljena u studenom 2021. godine

Sinoć je održana završna večer 29. Sarajevo Film Festivala, a tom prilikom u Sarajevo je stigao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je crvenim tepihom prošetao držeći se za ruke sa suprugom Ivom Mertić Tomašević koju nemamo priliku često vidjeti u javnosti. Supružnici Tomašević bili su dobro raspoloženi, ali i modno usklađeni.

Gradonačelnik je za ovu priliku odabrao tamno plavo odijelo i bijelu košulju, dok je njegova supruga na sebi imala dugačku tamnoplavu suknju, bijeli košulju i smeđe sandale koje je uskladila s malom smeđom pismo torbicom. 

18.08.2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Gradonacelnik Zagreba Tomislav Tomasevic sa suprugom prosetao crvenim tepihom 29. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Suprugu zagrebačkog gradonačelnika nemamo priliku često vidjeti u javnosti pa je mnoge iznenadio zajednički dolazak u Sarajevo. Samozatajna Iva u javnosti je posljednji put snimljena u rujnu 2021. godine na premijeri filma Murina na ljetnoj pozornici Tuškanac, a tada je izgledala nešto drugačije. Umjesto plave, koju trenutno ima, tada je imala smeđu boju kose. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Par je u braku sedam godina, a Tomašević je jednom prilikom u intervjuu za Gloriju otkrio da je suprugu upoznao početkom rujna 2008. godine preko zajedničkih prijatelja, koji su im kasnije postali i vjenčani kumovi. Prohodali su tri mjeseca nakon upoznavanja, a zaručili su se sedam godina kasnije u Lisabonu, dok su svadbeni tulum za stotinjak gostiju organizirali 21. svibnja 2016. godine. Poznato je i da ih veže ljubav prema aktivizmu, avanturizmu i planinarenju te su zajedno obišli brojne svjetske vrhove.

Uoči pobjede na izboru za gradonačelnika Tomašević je otkrio i da sa suprugom živi u stanu od 40-tak kvadrata na zagrebačkoj Trešnjevci.  – Supruga Iva i ja još uvijek nemamo djece. Jako se dugo znamo, u braku smo pet godina, ali smo u vezi 12 godina. I ona je principijelna, dijelimo iste vrijednosti. Ne samo da me podržava u svemu što radim već je i zajedno sa mnom u tome. Članica je i Zagreb je naš i Možemo!, dijelimo iste političke vrijednosti i njezina mi je potpora jako bitna – kazao je Tomašević nakon parlamentarnih izbora 2020. godine u intervjuu za Večernji list.

VEZANI ČLANCI: 

Tom prilikom otkrio je i zanimljiv detalj sa medenog mjeseca koji najbolje otkriva koliko je posvećen političkom životu. – Prije pet godina medeni smo mjesec žena i ja proveli na Annapurni. Išli smo do nekih pet tisuća metara nadmorske visine, sve je trajalo nekih dva-tri tjedna. I baš su tada za vrijeme tog našeg medenog mjeseca u Hrvatskoj bili oni prosvjedi “Hrvatska može bolje” pa smo onda u nekom selu jedva našli papir i marker te napravili neki transparent, fotkali se, našli neki internet i poslali odatle, iz Nepala, podršku prosvjedu. Eto, aktivizam je bio prisutan čak i na medenom mjesecu - šaljivo je ispričao Tomašević.

Inače, Iva Mertić Tomašević (42) instruktorica je joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike. U medijima se ne eksponira, a jednom prilikom progovorila je o braku s Tomaševićem i kazala dau početku mislila da zbog čestih putovanja Tomislav nije materijal za vezu, no on je bio dovoljno uporan da je razuvjeri. 

VIDEO Obožavatelji zatrpali Maju Šuput porukama zbog greške koja joj se potkrala

Komentara 26

DU
Deleted user
10:51 19.08.2023.

Zagreb izgleda kao neka palanka koju su "oslobodili" srbi 45, a ovaj nesposobni revolucionar, vucara se po Bosni.

Avatar horuk
horuk
10:06 19.08.2023.

Samozatajna??? Po čemu? Jer ne želi imati djecu zbog samoostvarenja, obaveza filozofiranja i davanja yoga časova? Osnova za budućnost društva je odgoj djece, ovi nama sole pamet a nisu u stanju baš ništa pokazati kao uspjeh u svome životu. Osim otvaranja 50tak udruga za muzenje državnog proračuna.

Avatar OPG
OPG
13:31 19.08.2023.

Firma Možemo jaše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije