Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na ponta lopud festivalu

Tihana Lazović družila se sa slavnim glumcem Edwardom Nortonom pa objavila fotografiju

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/13
24.06.2023.
u 13:58

Treći Ponta Lopud okupio je brojne poznate Hrvate, a među njima i Gorana Bogdana s djevojkom Jovanom Stojiljković, ali i glumicu Tihanu Lazović

Ponta Lopud je i u četvrti dan ušao masterclassom kojem su prisustvovali svi pozvani sudionici festivala. Uz sjajnu moderaciju nagrađivanog Pawela Pawlikowskog, Ruben Östlund prepričao je svoju životnu putanju od skijaškog do filmskog svijeta te početak karijere, koji je bio obilježen primarno dokumentarnim filmovima. Istaknuo je utjecaj napredovanja filmske tehnologije na razvijanje određenih filmskih stilova. Uz intervenciju Edward Nortona i Pawela Pawlikowskog, usporedio je financiranja američke i europske filmske industrije, kao i način na koji ono utječe na redateljsko i tematsko prilagođavanje filmova široj publici, u smislu njihove komercijalnosti. Za kraj, zaključio je kako su testna prikazivanja filmova i inicijalne reakcije publike neprocjenjive za uspjeh filma.

Treći Ponta Lopud okupio je brojne poznate Hrvate, a među njima i Gorana Bogdana (42) s djevojkom Jovanom Stojiljković, ali i glumicu Tihanu Lazović (32). Tihana je imala sreće i pozirati s Nortonom, a fotografiju je podijelila i na društvenim mrežama. 

U poslijepodnevnim satima u petak Edward Norton održao je masterclass sudionicima iz kategorije 'glumci', a Ruben Östlund za redatelje uz moderiranje redatelja Ognjena Glavonića. Također, Urszula Pontikos održala je još jednu iz serije radionica za snimateljice.

VEZANI ČLANCI:

U parku Đorđić Mayneri tradicionalno je posađena i treća festivalska palma. Sadnjom palme Ponta Lopud festival želi zahvaliti lokalnom stanovništvu koje je svesrdno prigrlilo ovaj festival, ali i ostaviti trajni podsjetnik na prekrasne i uzbudljive festivalske dane. Nakon što je prve godine palmu posadio redatelj Pawel Pawlikowski, a druge glumica Frances McDormand, ove je godine ta čast pripala ovogodišnjim masterima Edwardu Nortonu i Rubenu Östlundu.

Dan je završio projekcijom filma NAJSRETNIJI DAN U ŽIVOTU OLLIJA MӒKIJA na plaži hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness. Prije projekcije prisutnima se obratio Juho Kuosmanen, koji je istaknuo kako mu je Ponta Lopud najdraži od svih festivala, što je vrlo zanimljivo budući da i sam organizira filmski festival. “Svim mladim ljudima koji započinju svoju karijeru potrebna je hrabrost, a ovaj film priča upravo o tome, o hrabrosti”, rekao je finski redatelj.

Juho Kuosmanen danas će održati i predavanje namijenjeno svim sudionicima: “Director's fear of the new project”.

Na programu nas očekuje i posljednja filmska projekcija ovogodišnjeg festivalskog izdanja. TROKUT TUGE Rubena Östlunda socijalna je satira koja propituje klasne uloge i prokazuje neukus ekstremnog bogatstva. Film je osvojio Zlatnu palmu, četiri glavne Europske filmske nagrade, a nominiran je za tri Oscara.

VIDEO Nikolina Pišek o Miši Grofu: 'Postoji objektivan strah dotičnog od prelaska hrvatske granice'

Komentara 1

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
14:52 24.06.2023.

Mnogo se radujem da je sve bilo lepo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije